105 РОКІВ СЛАВЕТНОЇ БИТВИ

29 січня 2023 року

 

1Сьогодні, 29 січня, виповнилося 105 років легендарної битви під Крутами, яка стала найбільш героїчною та найдраматичнішою сторінкою історії України періоду Революції.

Вже більше як століття Герої Крут є прикладом доблесті та юнацького патріотизму, який не жаліє ціни, коли мова йде про долю та безпеку держави. Однак чим глибше ми поринаємо в історичні джерела, тим більше розуміємо, що та інформація, яку ми знаємо, є лише верхівкою айсберга.

Доба радянської окупації намагалася максимально стерти з нашої національної пам'яті ті історичні реалії. Однак прийшов час, коли можна відкрити давні спогади і вкотре бути шокованими від того, наскільки відоме інколи є грандіозним.

Сьогодні наш ВСП "Бережанський фаховий коледж НУБІП України" схиляє голови насамперед перед патріотизмом, адже свідомість тих юнаків, які ще недавно жили в імперії, виявилася набагато потужнішою, ніж в деяких, хто десятиліттями прожив у незалежній країні. 

Ми складаємо шану професіоналізму, адже ті хлопці за лічені дні набралися максимальної бойової готовності і зуміли успішно виконати бойове завдання.

А ще ми схиляємо скорботно голови перед жертовністю, бо ці молоді Герої віддали своє життя за майбутнє, творцями якого мали бути вони самі, однак подарували його іншим. Зрештою як світлі воїни, вони перемогли, бо навіть потрапивши у облогу та будучи розстріляними, вони здобули дорогоцінний час для уряду УНР, для того, щоб знайти союзників, підписати Брестський договір та організувати захист територій. 

Вони стали легендою у столітті, однак сьогодні вони знову живі. Сьогодні  вони є духом тероборони, захисників, рекрутів. Вони є прикладом як для юних студентів, так і для старших поколінь. Та головне, що живучи їхнім безсмертним духом ми обов'язково переможемо. Бо світло приречене на сходження, а нація героїв на перемогу.

Слава Героям Крут !!!

Слава Україні !!!

234

 Віталій Скасків,

викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook