Підсумки роботи кафедри міжнародних відносин і суспільних наук у 2022 р.

1 січня 2023 року

   

2022 рік став роком випробування для всієї країни та кожного її громадянина. В умовах повномасштабної російської агресії серйозні виклики постали перед вітчизняною системою освіти. Однак попри всі труднощі – військові дії, постійну загрозу ракетних ударів, суттєві проблеми зі світлом, інтернетом і зв’язком – освітній процес в Україні не зупинявся й успішно триває. Вітчизняні освітяни гідно тримають удар, професійно та відповідально виконують свою роботу. Не стала виключенням і кафедра міжнародних відносин і суспільних наук.
2022 рік колектив кафедри завершує зі значними досягненнями та успіхами у викладацькій, науковій та виховній сферах.
Протягом року викладачі кафедри забезпечували проведення навчального процесу на всіх факультетах університету, викладаючи як загальноосвітні навчальні дисципліни для всіх спеціальностей, так і фахові для майбутніх міжнародників.

     

Головним досягненням колективу кафедри в навчальній сфері є успішне проходження процедури акредитації магістерської освітньої програми «291. Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Відповідне рішення ухвалило на своєму засіданні 13 грудня 2022 р. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. Група експертів, яка працювала в жовтні-листопаді, відзначила, що в НУБіП України створено всі умови для підготовки фахівців та високий рівень професорсько-викладацького складу, необхідний для забезпечення освітянської діяльності за заявленою спеціальністю. Крім того експерти підкреслили, що ОП є сучасною і конкурентною, має унікальний фокус, що вирізняє її з-поміж інших ОП в рамках спеціальності 291, зокрема, орієнтація на міжнародні відносини в аграрній сфері.

     

В цьому році відбувся перший випуск магістрів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». 21 магістр денної та заочної форми навчання отримали дипломи, семеро диплом із відзнакою. Урочисте вручення дипломів відбулося 2 грудня на церемонії вручення дипломів магістрів гуманітарно-педагогічного факультету.

     

У науково-дослідній сфері вагомими були досягнення кафедри. Викладачі кафедри видали 3 одноосібні монографії, 2 навчальних посібника, 6 методичних рекомендацій, опубліковали 35 статей у фахових наукових виданнях і 27 тез доповідей на наукових конференціях, взяли участь у більше ніж 30 наукових форумах – конференціях, круглих столах, веб-семінарах і т.п.

               

          

          

Кафедра організувала й провела Міжнародну науково-практичну конференцію «Відносини між Україною і НАТО на сучасному етапі: досягнення та виклики» (м. Київ, 02 червня 2022 р.). За результатами роботи конференції підготовлено збірник тез доповідей, який розміщено на сайті кафедри.

     

Цього року започатковано діяльність Євроклубу «HISTORYEU Європа-Україна», урочисте відкриття якого відбулося 1 листопада 2022 р. в онлайн-форматі.

     

     

Протягом року регулярно проводилися круглі столи для студентів з нагоди визначних дат і подій. Активно працювали наукові гуртки для студентів.

     

     

Подальшої активізації набула співпраця кафедри з науковими установами, зокрема, Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при МЗС, Інститутом політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України, Українським інститутом політики, Інститутом зовнішньополітичних досліджень тощо.

     

     

Окремо варто відзначити роботу кураторів академічних студентських груп, які з батьківським піклуванням ставляться до всіх питань, пов’язаних із навчальним та побутовим життям своїх студентів.

       

     

     

Отже, протягом року колектив кафедри відповідально й сумлінно виконував свої функціональні обов’язки. Бажаємо всім нам сил і наснаги та ще більше здобутків і досягнень в наступному році. Яким він буде, важко сказати, але ми віримо в нашу перемогу, довгоочікуваний мир та швидке відновлення мирного життя, відродження країни. Все буде Україна.

     

 

  

Олена Любовець,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook