Завершення семестрового контролю знань студентів механіко-технологічного факультету

26 грудня 2022 року
    Всупереч силам зла, які прийшли на нашу землю, на сьогоднішній день, можна впевнено констатувати вагомий факт, в освітньому середовищі механіко-технологічного факультету – успішне завершення семестрового контролю знань, який тривав з 28 листопада до 19 грудня поточного року.
   Виклики військового стану та енергетичних обмежень, вдало знівельовані змішаним форматом протікання навчального семестру. Студенти відпрацювали всі заплановані лабораторні і практичні роботи в лабораторіях факультету, засвоїли лекційний матеріал, провели активну діяльність на електронній навчальній платформі університету.
   Виконання студентством семестрового навчального плану, яскраво демонструють показники зимової сесії. Заліки і екзамени складали 699 здобувачів вищої освіти факультету. Студенти 1 курсу, у кількості 176 осіб, складали сесійний контроль в очному форматі, студенти 2, 3, 4 курсів і магістратури, у кількості 523 особи – у дистанційному. За результатами сесії, факультет має 75 відмінників, знання 259 студентів оцінені на рівень «добре», задовільні оцінки мають 283 студенти та 82 здобувачі вищої освіти, доопрацювали навчальний матеріал і складають сесійний контроль у додаткові відомості.

   Варто зауважити, що студенти першого курсу, ретельно підготувалися до своєї першої університетської сесії і мають позитивні показники своїх здобутків. В арсеналі молодих здобувачів вищої освіти – 15 відмінників. За словами самих першокурсників, сесія в класичному очному форматі, надала впевненості, у висвітлені потенційних знань, опанованих студентами, на протязі непростого семестру. На початку сесії, основними налаштуваннями здобувачів вищої освіти, слугували – зібраність, сконцентрованість та подолання стохастичних переживань, перед першим семестровим контролем. Студенти свідомо зорієнтувалися, на стійкість і недопущення панічних дисбалансів. Навіть, якщо перша сесія, за деякими дисциплінами, не принесла очікуваних результатів - варто проаналізувати помилки засвоєння матеріалу, зробити висновки, і вже в кінці наступного семестру, можна досягти кращих показників.

   Дякуючи організованості викладацького колективу та студентської спільноти факультету, вдало проведено сесію і в дистанційному форматі, для старших курсів. Дистанційно відбулися 147 екзаменів та 29 заліків. Для проведення семестрового контролю знань, використовувалися електронна навчальна платформа університету та електронні комунікатори. Після кожного заходу, в обов’язковому режимі, проводилася відеоспівбесіда. На співбесідах, шляхом запитань, відповідей, роз’яснень, визначалася остаточна оцінка знань здобувача вищої освіти. У випадку, неможливості студента приєднатися до відеозустрічі, через енергетичні обмеження – співбесіда проводилася у телефонному режимі.

   Механіко-технологічний факультет висловлює вдячність викладачам університету, задіяним в освітній діяльності майбутніх інженерів і транспортних фахівців, за професіоналізм та майстерність. Дякуємо студентам, за виваженість, стійкість і відповідальність. Наші спільні зусилля, спрямовані на збереження потужного потенціалу нашого університету і нашої держави. Перемога буде за нами!

Ігор Сівак, заступник декана з навчальної та виховної роботи механіко-технологічного факультету.

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook