Кафедра фінансів завершує цикл гостьових лекцій, що проводилися у 2022 році

12 грудня 2022, 22:35
    9 грудня 2022 року на кафедрі фінансів для аспірантів і магістрів ОНП 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" було проведено гостьову лекцію комерційного директора ТОВ "Євродрінк" Володимира Шалигіна на тему: "Категорійний менеджмент і фінансові аспекти ціноутворення".

     Лектор зазначив, що метою категорійного менеджменту є вплив фінансових інструментів, інструментів ціноутворення, комплексу маркетингових заходів на довгострокове поліпшення ефективності роздрібної торгівлі.
     На жаль,  війна Росії проти України суттєво вплинула на зростання темпів інфляції, підвищення цін на товари, втрату частини покупців, та, відповідно, зниження прибутку торгівельних підприємств. Підприємства за рахунок можливості залучення додаткових інвестицій мають можливість, теоретично, збільшити обсяги продажу товарів, прибутку. Однак на сучасному етапі практично вельми складно розвивати торгівельну мережу, нарощувати обсяги продажів через зменшення замовлень з боку підприємств-споживачів, а також в результаті припинення де-яких поставок з боку зарубіжних постачальників.
    Для вирішення проблем необхідно використовувати постулати категорійного менеджменту у такому аспекті: знати ціни на товари в асортименті, знати цінові індекси зі стратегічними конкурентами, розуміти значимість ціни/ індексів кожного продукту/категорії, вміти контролювати сприйняття ціни.
   Володимир Шалигін зазначив, що найвищої ефективності категорійний менеджмент досягає лише за умови забезпечення дієвої фінансової, цінової і маркетингової політики, тісної співпраці зі споживачами і максимального задоволення споживчих потреб.

      На завершення гостьової лекції професор Давиденко Надія Миколаївна подякувала 
Володимиру Шалигіну за змістовну та цікаву лекцію і висловила пропозицію подальшої співпраці.

Олена Лемішко,
доцент кафедри фінансів

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook