День відкритих дверей для випускників коледжів: вітаємо майбутніх вступників та інформуємо щодо навчання на факультеті аграрного менеджменту

8 грудня 2022 року

Незважаючи на військовий стан, НУБіП України знову гостинно відкриває двері для майбутніх вступників. З метою залучення якомога більшої кількості учасників Дні відкритих дверей в нашому університеті традиційно проводяться у два етапи – спершу до заходу долучаються випускники фахових коледжів, а потім окремо організовується зустріч з випускниками шкіл. Так, 08 грудня 2022 року випускники фахових коледжів та їхні батьки мали можливість долучитися до Днів відкритих дверей спочатку на загальноуніверситетському рівні для отримання інформації про університет в цілому, а потім на рівні факультету аграрного менеджменту.

   На початку заходу вступники прослухали виступ ректора НУБіП України, академіка Національної академії педагогічних наук України, доктора педагогічних наук, професора Станіслава Ніколаєнка. Ректор акцентував увагу присутніх на тому, що університет є «багатим своїми випускниками» та з гордістю розповів, що дуже багато випускників НУБіП України стали відомим людьми, політиками, громадськими діячами, а біля 100 з них стали депутатами Верховної Ради України. Окрім того, Станіслав Ніколаєнко зазначив, що наш університет має стабільно високі рейтинги серед університетів України та входить до міжнародних рейтингів. В університеті здійснюється підготовка за багатьма затребуваними на ринку спеціальностями, а науково-педагогічні працівники є висококваліфікованими. На теперішній час університет готується до святкування свого 125-річчя, до чого активно залучається міжнародна громадськість.

 

  Координуючи захід, директор ННЦ Виховної роботи та соціального розвитку Сергій Михнюк, передав слово відповідальному секретарю Приймальної комісії НУБіП України, кандидату сільськогосподарських наук Сергію Ковалевському, який доступно роз’яснив процедуру вступу до університету на різні спеціальності.

 

   

   Завідувач кафедри фізичного виховання кандидат педагогічних наук Микола Костенко ознайомив присутніх з можливостями спортивного виховання студентів НУБіП України. В університеті функціонує більше 20 спортивних секцій з 16 видів спорту, а студенти мають можливість працювати з професійними тренерами.

 

  Завідувач кафедри культурології, доктор філософських наук Ірина Майданюк назвала свою кафедру «осередком духовності» та «храмом мистецтв» НУБіП України та розповіла про активну роботу з залучення студентів до мистецьких колективів, творчих гуртків, різноманітних культурних заходів.

 

  Від імені студентської організації НУБіП України виступила студентка третього курсу гуманітарно-педагогічного факультету Юлія Пугач.

 

  Вступники мали можливість продивитися відеоролик про діяльність кафедри військового виховання НУБіП України.

 

   Після завершення загальноуніверситетського інформаційного блоку вступники, які мають намір вступати на факультет аграрного менеджменту, долучились до заходу на нашому факультеті. Декан факультету аграрного менеджменту кандидат економічних наук, доцент Анатолій Остапчук привітав всіх присутніх у «віртуальній аудиторії» ввіреного йому факультету.

     У своєму виступі він познайомив присутніх зі структурою та адміністрацією факультету, представив присутніх на заході завідувачів кафедр.  На сьогодні країна живе в умовах війни, і багато студентів факультету боронять нашу країну. Факультет пишається своїми студентами та своїми випускниками, багато з яких є відомими людьми та формують економічний курс України. Це, зокрема, Тарас Висоцький, Ольга Трофімцева, Богдан Зеленський та інші відомі політичні діячі сучасності. Декан зазначив, що факультету аграрного менеджменту входить до рейтингів журналу Forbes як один з найкращих факультетів України з підготовки управлінців. Також на факультеті ведеться активна міжнародна робота: залучаються іноземні студенти до навчання, функціонують академічні групи з англійською мовою викладання фахових дисциплін, студенти-українці беруть участь у міжнародних програмах та навчаються за програмами подвійних дипломів в університетах-партнерах.

   Окрім того, Анатолій Остапчук ознайомив вступників та їхніх батьків з умовами проживання у гуртожитку № 2, закріпленим за факультетом, та можливостями паралельного  навчання на військовій кафедрі. Вступники можуть вже зараз доєднатися до роботи підготовчих курсів у НУБіП України та отримати необхідні для вступу знання.   

  Завідувач кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, доктор економічних наук, професор Віталій Луцяк розповів про діяльність своєї кафедри, зокрема, акцентувавши увагу на особливій освітній програмі - проекті «Агрокебети». Віталій Луцяк вважає, що родзинкою діяльності кафедри є робота лабораторії бізнес-аналітики, де досліджуються різноманітні цікаві та актуальні питання роботи бірж, котирування активів тощо.

  Цікавою та інформативною була презентація виконувача обов’язків кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, доктора економічних наук, професора Марини Дєліні, яка розповіла про набуття фаху проектного менеджера на освітній траєкторії кафедри, яку вона очолює. Марина Дєліні зазначила, що набуття освіти студентами є вже саме по собі інвестицією у майбутнє, а життя кожного з нас є, в якійсь мірі, проектом. Студенти, які вивчають проектний менеджменту, уже під час навчання мають можливість розробляти свої проекти та брати участь у конкурсі проектів «Від ідеї до успіху», що безперечно дає їм певний імпульс для подальшої кар’єри.

  

  Представники кафедри менеджменту ім. професора Й.С Завадського кандидати економічних наук, доценти Ольга Гогуля та Оксана Гавриш  ознайомили з історією своєї кафедри, створеної ще 1973 року, та окреслили основні напрямки її діяльності сьогодні. Особливим здобутком є діяльність наукового гуртка кафедри «ДНК лідера», який посів цього року перше місце в університеті.

  Виконувач обов’язків завідувача кафедри маркетингу доктор економічних наук, професор Олександр Луцій зазначив, що успіх досягається за рахунок високого рівня спеціалістів та закликав всіх до опанування комп’ютерною грамотністю та іноземними мовами.

  Завідувач кафедри економічної теорії, доктор економічних наук, професор Микола Талавиря акцентував увагу присутніх на роботі лабораторії кафедри  з розвитку біоенергетичного потенціалу.    

  Щодо наукової діяльності на факультеті аграрного менеджменту виступила заступник декана з наукової роботи, доктор економічних наук, доцент Віра Бутенко.

   Конкретизувала напрямки міжнародної роботи на факультеті керівник міжнародних програм, кандидат економічних наук, доцент Олена Ковтун.

 

   Про студентське життя на факультеті розповіла голова студентської організації Олександра Козачук, яка закликала присутніх вступників не тільки навчатися, але мати насичене позааудиторне життя.

   На завершення заходу декан Анатолій Остапчук побажав всім присутнім мирного неба та висловив сподівання на нові зустрічі.

 

Катерина Алексеєва,

доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook