Концерн «PHW» Wiesenhof Gastro Service чекає студентів НУБіП на своїх підприємствах

2 грудня 2014 року

     Підприємство Wiesenhof отримало витоки своєї історії з 1932 року займаючись інкубаторами. Харчові підприємства цього концерну почали свою діяльність з 1995, як перший німецький поставщик курчат гарантованого якісного походження. На підприємствах концерну Wiesenhof вже з початку 1997 року абсолютно виключені з використання будь які антибіотики та стимулятори росту. Цим самим концерн Wiesenhof завоював пошану та довіру своїх споживачів та харчових підприємств, які тісно співпрацюють з концерном. Обіг коштів концерну за 2013 рік становив майже 2,5 млрд. євро, а кількість персоналу сягає 6000 чоловік, тому ці та багато інших фактів говорить про вагому позицію концерну Wiesenhof на ринку не тільки Німеччини, а й Польщі, Бельгії, Австрії та інших країнах Євросоюзу.

    Тому коли до декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК  Лариси Вацлавівни Баль-Прилипко  поступила пропозиція про співпрацю НУБіП України і концерну Wiesenhof, а саме проходження практики студентів факультету на підприємствах концерну, незважаючи на важкий стан у країні, за підтримки та безпосередній участі Вадима Ткачука директора навчально-наукового центру міжнародної діяльності була сформована делегація, до якої долучили Владислава Сухенка доцента кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету харчових технологій. Куратором цієї програми виступила доцент Кіровоградського національного технічного університету Т.В. Русановська

      При перемовинах 5 жовтня 2014 року з керівництвом заводу одного з 14 підприємств концерну «PHW» Wiesenhof Gastro Service Peter Kopp і менеджером по персоналу Dennis Bergel була досягнута попередня домовленість, про проходження практики нашими студентами у кількості 20 чоловік кожні 2-3 місяці. Позитивним моментом цих перемовин була присутність офіційного представника Федерального агентства зайнятості Німеччини по роботі зі студентами Daniel Zuther, якій підтвердив серйозність намірів та пообіцяв всебічне сприяння нашому тісному, плідному та взаємовигідному співробітництву.

 

      Потрібно також наголосити, що німецька сторона зваживши на складний фінансовий стан в Україні, війну, яка відбувається на сході, висловила нам свою підтримку, сподівання на чимскоріше закінчення військових дій та побажала взяти повністю на себе витрати за транспорт та перебування делегації в містах Хитцаккер (Эльба), Данненберг, Вольфсбург земель Нижня Саксонія.
     Навчально-науковий центр міжнародної діяльності на чолі з директором Ткачуком Вадимом Анатолійовичем вже почав підготовку, відбір та тестування першої групи студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
     Сподіваємось, на подальшу співпрацю з концерном Wiesenhof та впевнені, що фахові знання, які отримують наші студенти в Національному університеті біоресурсів і природокористування України будуть гідно оцінені нашими колегами у Німеччині, а нашим студентам бажаємо гідно представити нашу країну та університет.

 

Владислав Сухенко,

доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook