Майстер-клас в освоєнні інформаційного простору від директора наукової бібліотеки Тетяни Кіщак

19 листопада 2022 року

 

Днями магістри 1 року навчання спеціальності «Садівництво та виноградарство» відвідали наукову бібліотеку НУБіП України в рамках дисципліни «Методологія та організація науково-дослідної роботи студентів з основами інтелектуальної власності». Основною метою проведення заняття було допомогти студентам у пошуку інформації для написання магістерської роботи та проведення наукових досліджень.

Директор наукової бібліотеки Тетяна Кіщак ознайомила присутніх із бібліотечним фондом, який налічує понад мільйон примірників, в тому числі більше 6000 рідкісних видань починаючи з 1779 р, зарубіжну, навчальну та наукову літературу, документи, дисертації тощо. Бібліотечний фонд містить повні тексти наукових та навчальних видань науково-педагогічних працівників університету – підручники, навчальні посібники, монографії, автореферати дисертацій, методичні вказівки для практичних, лабораторних та семінарських занять. З 2006 року, наукова бібліотека є депозитарною бібліотекою FAO в Україні, фонд якої налічує понад 1100 документів.

Крім друкованих видань користувачі мають можливість скористатись електронною бібліотекою НУБіП України, яка доступна з локальної мережі університету та цифровою бібліотекою, що доступна з мережі Інтернет. Студенти і всі бажаючі можуть також скористатись онлайн послугами, а саме електронною доставкою документів.

Тетяна Степанівна акцентувала увагу студентів про відкритий для університету доступ до міжнародних наукометричних баз даних SCOPUS та Web of Science, а також продемонструвала алгоритм здійснення пошуку та широкі можливості використання у навчальній і науковій діяльності студентів та викладачів.

Студенти на практиці закріплювали знання, відразу за Тетяною Степанівною проводили пошуки джерел та інформації і навіть минулорічні магістерські роботи.

  

 

Велика вдячність Тетяні Степанівні та Наталії Миколаївні за проведення майстер-класу в освоєнні інформаційному простору!!!

 

ДЯКУЄМО ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ!!!

СЛАВА ЗСУ!!!

 

Кутовенко Віра, доцент

 кафедри овочівництва і закритого грунту 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook