Українська мова – твого життя основа

9 листопада 2022 року
факультет землевпорядкування

     9 листопада 2022 року відбулися зустрічі-онлайн здобувачів вищої освіти академічних груп факультету землевпорядкування з наставниками – викладачами кафедри землевпорядного проектування: Кустовською Оксаною, Гунько Людмилою, Колгановою Іриною та Чумаченком Олександром під гаслом «Українська мова – твого життя основа».


        Де обговорювалися свято – День української писемності та мови – свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем – це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. У День української писемності та мови за традицією: покладають квіти до пам'ятника Нестора – літописця, відзначають найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою, проводиться Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика – конкурс відбувається за підтримки Міністерства освіти та науки України та Ліги українських меценатів. Щорічна кількість учасників понад 5 млн з 20 країн світу.


            Згадали також і про постать Петра Яцика для України – канадський підприємець українського походження, меценат і філантроп, відомий своїм вагомим внеском у фінансування українознавства на Заході та в Україні. Серед найголовніших проєктів, профінансованих Яциком: Український науковий інститут Гарвардського університету, Енциклопедія українознавства, Канадський інститут українських студій, Міжнародний конкурс знавців української мови.


           «Спілкування українською» допомагає побудувати взаєморозуміння зі здобувачами вищої освіти академічних груп і їх наставниками та, сподіваємося, що певні настанови і поради будуть в нагоді здобувачам у подальшому навчанні.

Староста здобувачів вищої освіти ОС Магістр,
Надія ІЩЕНКО

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook