ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження розпочинає роботу у міжнародному гранті з підготовки фахівців для енергозабезпечення «розумних» будівель

2 листопада 2022 року

   Навіть під час війни не зупинялася робота над отриманням гранту ERASMUS-EDU-2022-CB-VET у сфері професійної освіти для підготовки фахівців із використанням екологічної та «розумної» енергії в будівлях (Vocational Education and Training For Green and Smart Energy in Buildings).


    Проєкт підготовлений і поданий науково-педагогічними працівниками ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Серед учасників керівник робочої групи, директор інституту Віктор Каплун, координатори проєкту - доценти кафедри теплоенергетики Олена Шеліманова і кафедри електропостачання ім. В.М. Синькова Світлана Макаревич, завідувач кафедри вищої та прикладної математики Ніна Батечко.


   У проєкті беруть участь фахівці семи країн світу: Болгарії, Туреччини, Вірменії, Грузії, України, Косово та Албанії. Координатором міжнародного консорціуму виступає Софійський енергетичний центр (Болгарія).


   Основною метою проекту є передача досвіду, передових практик та використання інноваційних технічних рішень для енергозабезпечення сучасних будівель з інтелектуальним менеджментом витрат шляхом створення мережевих навчальних он-лайн ресурсів для електро- та теплоенергетиків.


   Виконання проєкту передбачає розроблення інноваційних освітніх матеріалів, проведення тематичних досліджень, пов’язаних з діяльністю щодо покращення якості підготовки фахівців з навичками у сфері цифровізації енергетики та відновлюваних джерел.


    Проект дозволить підготувати висококваліфікованих тренерів для поширення кращих енергоефективних практик в «розумних» будівлях, створить умови для розвитку і впровадження інновацій, пов’язаних з «зеленим» енергетичним переходом.


Грант виконуватиметься впродовж наступних двох років. Попереду місяці напруженої, але дуже цікавої співпраці.


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook