Голодомор. Пам’ятати — щоб не повторити, щоб не знати тих років жахіть

26 листопада 2014 року

     Щорічно у четверту суботу листопада Україна згадує жертв Голодомору. На факультеті землевпорядкування було проведено відкриту лекцію «Голодомор 1932-1933 рр. — геноцид українського народу», що розпочалася хвилиною мовчання. З вступним словом до присутніх звернулася в. о. декана факультету Ірина Купріянчик, яка й була організатором заходу.

     Асистент кафедри земельного кадастру Оксана Герасименко напередодні опрацювала величезну кількість архівних документів тож підготувала змістовну презентацію. Що ж знають нинішні студенти про події в Україні 1932-1933 років?
     Валерій Забудько (2-й курс): «… Голодомор — це дуже трагічна, кривава і несправедлива сторінка історії українського народу, що стискає моє серце. Мені, як свідомому громадянину та патріоту України, дуже важливо, що і нинішнє покоління, яке не пізнало тих жахів, про них не забуває.»

     Марина Зозуль (2-й курс): «… Було моторошно, коли душею торкнулася того страшного минулого. Лекція виявилася повчальною: історія ж бо має здатність повторюватись. Треба вчитися бути доброю людиною та допомагати іншим.»

     Федір Прима (2-й курс): «…На сьогодні вже доведено, що події 1932-1933 рр. були геноцидом української нації, що проводила комуністична партія СРСР. Завжди про це пам’ятаймо! Хотілося б щоб такі заходи, як ця лекція, проводились постійно та доносили правду про інші трагічні події з історії нашого народу.»

 Тетяна Шліхта (2-й курс): «…В ті страшні роки — на благословенній і родючій землі України — вимерли мільйони людей. Нехай в наших серцях завжди палає свічка пам’яті.»

     

    
Наталія Ісаченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook