Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК привітали захисників та захисниць України

15 жовтня 2022 року

       Відповідно до Указу Президента України № 806/2014 від 14 жовтня 2014 року в Україні, з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості, встановлено це свято - «День захисника України», яке тепер відзначається щорічно 14 жовтня, в день одного з великих православних свят запорізьких козаків - «Козацька Покрова» («Покров Пресвятої Богородиці»). Цим же Указом визнається таким, що втратив чинність попередній Указ Президента України від 23 лютого 1999 р. №202. У 2021 році нардепи підтримали проєкт закону №2325 про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю, яким перейменовується свято «День захисника України» на «День захисників і захисниць». Це свято започатковане в нелегкі часи для вшанування мужності та героїзму захисників суверенітету та територіальної цілісності України. Воно воістину всенародне, окроплене кров’ю та освячене вірою. Адже наш народ завжди прагнув до незалежності, давав достойну відсіч загарбникам  і відстоював рідну землю.

 

      Всі ті, хто носить почесне звання захисника та захисниці Вітчизни уособлюють етапи розвитку нашого славетного війська: ті хто брав участь у визвольних змаганнях, вів смертельний двобій із фашизмом, брав участь у локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності, несе сьогодні нелегку військову службу.

     Обов’язок кожного з нас – завжди пам’ятати про цих героїв, котрі життя віддали, захищаючи Україну. Ми також не маємо права забувати про їх осиротілі родини, про тих, хто вижив і потребує нашої з вами уваги, підтримки та допомоги.

      Однак останні події, війна росії проти України змусили переглянути багато поглядів українського суспільства…

    Саме в день шани та подяки всім захисникам та захисницям України керівництво та студентство факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, разом із директором навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Сергієм Михнюком, підготували власно приготовлені смаколики, а саме український коровай та пироги із маковою та вишневою начинкою. Представники студентства відвідали один із батальйонів  територіальної оборони Збройних сил України міста Києва та привітали їх із святом та подарували домашню здобу.

 

     Вітаємо Вас із Днем захисників України! Це справжнє свято мужності, самовідданості й благородства, якими володіють справжні захисники України. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.

    З нагоди свята вітаємо усіх, хто має високе звання захисника та захисниці України! Шлемо сердечні вітання ветеранам, учасникам війни, військовослужбовцям, воїнам, батькам та матерям та зичимо міцного здоров’я, добра, щастя, злагоди Вам та Вашим родинам!

 

За нашу рідну Україну,

Що зберегли за всі віки —

Низький уклін і тричі «СЛАВА!»

Українські захисники!

 

Слава Збройним Силам України!

Слава нації!

Слава Україні!

Героям слава!

 

Тетяна Розбицька, PhD
заступниця декана з виховної роботи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook