6 ГРУПА 1 КУРСУ ВІДВІДАЛА БОТАНІЧНИЙ САД НУБіП УКРАЇНИ

8 жовтня 2022 року
ФВМ НУБіП України

   7 жовтня 6 група 1 курсу факультету ветеринарної медицини разом з наставником групи Романом Бокотьком, старшим викладачем кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка, відвідала легендарний ботанічний сад НУБіП України, де на власні очі переконалась, що наш славетний університет має дуже багато цікавих місць, одне з яких - ботанічний сад.

   Особливо красивий ботанічний сад осінню, яка принесла стільки кольорів, що сад перетворився на справжній карнавал, осінній карнавал!

   Насамперед першокурсників вразила краса багаточисельних різноманітних дерев, кущів, квітів, екзотичних і декоративних рослин.

 

   Цікаво було те, що завдяки табличкам з детальним описом біля кожної рослини студенти мали можливість дізнатись для себе багато нової та цікавої інформації. Заснування ботанічного саду відбулось в далекому 1928 році і важливо, що молоде покоління має можливість особисто побачити результат багаторічної кропіткої праці людей, які вклали душу в створення, розширення та підтримання саду в прекрасному стані. Його створили для науково-навчальних цілей із дослідження та розв’язання проблем акліматизації, збереження, розмноження та селекції в спеціально створених умовах рідкісних і типових видів рослин.

   На території ботанічного саду зростає велика кількість видів рослин, понад 3500 таксономічних одиниць. Загальна площа бот саду складає 53 га. Тут розміщена навчальна база та практична лабораторія, розсадники лісових та декоративних рослин і багато інших науково-навчальних ділянок.

   Територія в ботанічному саду облаштована для звичайних відвідувачів, тут є вимощені доріжки, лавки, ліхтарі, альтанки, містки, струмочки, таблички з корисною інформацією та велика колекція дерев’яних скульптур. Тут створенні експозиційні ділянки хвойних рослин Далекого Сходу, Кавказу, квітково-декоративних рослин, троянд, бузку, географічні посадки дубів. В колекції тропічних та субтропічних рослин представники бромелієвих, цитрусових, кипарисів тощо.

 

   На відносно невеликій ділянці студенти побачили величезну кількість різноманітних дерев, кущів, квітів і декоративних рослин. Частина з них була незвичайна та непритаманна для нашого регіону. Також біля кожного виду стоїть табличка з назвою та природною зоною зростання. Ботанічний сад прикрашають скульптури Михайла Павловського, які створюють неповторне враження.

 

   Студенти були у захваті та приємно вражені різноманітністю рослин та дизайном ботанічного саду, оскільки змогли насолодитись різномаїттям барв і теплими кольорами осені, а також побачити різноманітні скульптурні експозиції і міфічних героїв: від ведмедя і козулі до фонтана з рибками, а також провести гарно час з позитивом, оглянувши територію ботанічного саду.

   По закінченні екскурсії студенти ділились враженнями і мають намір започаткувати традицію відвідувати сад в різні пори року.

З нетерпінням чекаємо на наступну екскурсію.

СЛАВА УКРАЇНІ
ГЕРОЯМ СЛАВА !!!

Студенти 6 групи 1 курсу:
Андросова Вікторія;
Костюк Назарій;
Крищук Таміла;
Кудря Уляна;
Кучеренко Дмитро;
Мазур Мілана;
Наставник групи:
Роман Бокотько

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook