Розпочато підготовку координаторів проекту за програмою Horizon Europe

29 вересня 2022 року
    Кожен день, кожен новий крок це маленька перемога. Це перемога кожного. Сучасна ситуація в країні не привід зупинятися. Це час рухатися далі, підкорювати нові вершини.
   Тому Національний університет біоресурсів і природокористування України зокрема як наукова установа не марнує часу та представляє українських науковців на світовій арені. Так, варто зазначити, що проект, підготовлений науковцями університету, «Research capacity building and upskilling and upgrading the research team in NUBiP (Ukraine) on agroecological intensification for crop production» став одним зі 103 переможців серед 300 претендентів у програмі Horizon Europe. Ця програма сприяє співпраці та посилює вплив досліджень та інновацій у розробці, підтримці та впровадженні політики ЄС, одночасно вирішуючи глобальні виклики. Програма націлена на створення, розповсюдження та впровадження нових знань і технологій. А відтепер НУБіП України є складовою цієї потужної програми.
   Перший етап підготовки до впровадження проекту вже розпочато - був організований міжнародний вебінар – «Coordinator’s day» з навчання координаторів проекту. Серед них представники ЮНЕСКО Пере Фуллана та Нагам Салман; представники НУБіП України Оксана Тонха, професор, декан агробіологічного факультету, Олена Паренюк, дослідник, Олександр Лабенко, директор національного наукового центру з міжнародної діяльності, та Віталій Коваленко, професор, заступник декана агробіологічного факультету; представник університету в Копенгагені Бхім Бахадур Галей.
   На вебінарі виступали Яніс Локс з темою «Підвищення конкурентоспроможності молодих дослідників та управління дослідженнями в Латвії», Саллі Тейлор з темою «Ваша угода про надання гранту в рамках фінансових і юридичних питань Horizon Europe» та інші представники програми.
Citius, altius, fortius!
Все буде Україна!
 
Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook