Важливий етап у кампусі: розпочали поселення першокурсників!

18 вересня 2022 року
   Із самого початку повномасштабної війни росії проти нашої держави, Національний університет біоресурсів і природокористування України вступив в нерівний двобій з економічною нестабільністю, обмеженими можливостями для належного функціонування, недостатністю кадрів та низкою глобальних питань.

   Проте одним з не менш важливих етапів перед початком навчання є поселення студентів у гуртожитки. 17 вересня, під час воєнного стану в країні, ми змогли розпочати поселення студентів 1-го курсу, і з гордістю можемо констатувати нашу маленьку перемогу над усіма складнощами.
  Студентське містечко спільно з господарськими службами та під пильним наглядом ректора університету Станіслава Ніколаєнка, впродовж декількох місяців, виконували поставлені завдання і тепер на достойному рівні зустрічають нових мешканців.

  Станіслав Миколайович спільно із проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергієм Квашою і директором студентського містечка Сергієм Стецюком, з самого ранку відвідують гуртожитки, контролюють процедуру поселення та спілкуються з батьками. «Для мене особливо важливо, щоб студенти ознайомлювались з Правилами поведінки мешканців в умовах воєнного стану, були достатньо проінформовані необхідними заходами щодо запобігання поширення COVID-19, вчасно і неухильно реагували на сигнал Повітряна тривога!» – зазначає ректор університету.

   У батьків, що приїхали на поселення виникало багато запитань щодо розміщення їх дітей під час оповіщення про небезпеку. Представники студентських рад охоче показували підготовлені укриття, запаси питної та технічної води, демонстрували схеми евакуації, що значно заспокоїло тривожність усіх членів сім’ї.
   Цьогоріч, для першокурсників підготували близько 300 житлових кімнат, оновили сантехнічне та електрообладнання. Для мешканців 10 гуртожитку, розпочали капітальну заміну дахового покриття. Не забули і про прилеглу територію: охайні клумби, доглянуті газони і кущі. На спортивних майданчиках оновили розмітку, натягнули сітку – щоб юним спортсменам було комфортно займатися спортом.

 

   Протягом дня гуртожитки потроху наповнюються гучним сміхом, змістовними розмовами, емоціями від перших знайомств. Старшокурсники допомагають новим мешканцям, розповідають про Правила внутрішнього розпорядку, підтримують та дають доречні настанови.

   Перший день поселення першокурсників пройшов успішно, дякуємо ЗСУ за спокій і продовжуємо далі….


Мирослава Терлецька, Марта Колич,
фахівці студентського містечка

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook