Навчально-наукову базу НУБіП поповнив лісівничо-просвітницький центр

31 серпня 2022 року
   Сьогодні навчально-наукова база Національного університету біоресурсів і природокористування України поповнилася ще одним сучасним підрозділом: до більш як 400 лабораторій, обладнаних за останнім словом навчального процесу, додався лісівничо-просвітницький центр.

   Зусиллями колективу ННІ лісового і садово-паркового господарства, Державного агентства лісових ресурсів України та лісових підприємств багатьох областей – Вінницької, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Рівненської, Сумської, Черкаської і Чернігівської – його облаштували в університетському ботанічному саду. Свій вагомий внесок зробили і Боярська лісова дослідна станція НУБіП та громадська організація «Товариство лісівників України».
   На відкриття завітали керівники лісівничої і освітянської галузей.

   Лісове господарство – це тонка виробнича галузь, яка потребує фахівців належної якості, відкриваючи новий центр, зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко. А саме таких ось вже стільки років готує наш університет. Тут, у новоствореному центрі, зацікавлена молодь дізнається, що таке лісівництво загалом і його нюанси.

   Такі університетські центри несуть дуже важливу місію – підготовку і відбір кадрів для нашої галузі, зазначив голова Держлісагенства Юрій Болоховець. Коли в численних шкільних лісництвах України учні знайомляться з азами професії, то тут вони «шліфуються» як майбутні фахівці. Тільки професійно сильні кадри забезпечать майбутнє українського лісівництва.

   З головним лісівником країни цілком згодний і заступник міністра освіти і науки Олексій Шкуратов: символічно, що такий центр відкрито саме в НУБіП. Тут майбутні лісівники, крім теоретичної, опановуватимуть ще й практичну складову.

   На відкриття завітав і голова комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко. Навчання в ННІ лісового і садово-паркового господарства забезпечує високий рівень підготовки, підкреслив він. І подякував колективу інституту за активну участь у розробці законопроєктів, що впливають на долю галузі і країни. Та поцікавився, чи зможе комітет, який він очолює, провести засідання у новоствореному лісівничо-просвітницькому центрі. А чому б і ні? Адже за останні кілька років парламентарії вже не вперше розглядають актуальні питання на базі НУБіП.

  

 

   І якщо парламентарій ще тільки планує засідання, то студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства та школярі, які хочуть пов’язати своє майбутнє з лісом, вже можуть знайомитися з лісовим біорізноманіттям, деревними рослинами різних регіонів України – від Карпат і до Лісостепу, флорою лісових луків, боліт та узлісь, садивним матеріалом аборигенних лісових видів для створення українських лісів із розсадників лісових підприємств України. Словом, всім тим, на що багатий український ліс і що він може дати нашій державі.

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook