Визначено універсального спортсмена серед студентів університету

4 листопада 2014 року

     У Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулося грандіозне свято сили та спорту, змагання з 15-борства «UNI-SPORTMAN» серед студентів університету денної форми навчання, де молоді сильні хлопці змагалися за звання універсального спортсмена. Приємно відзначити, що в цьому заході прийняло участь багато талановитих учасників, які гідно представляли честь свого факультету.


     З початком спортивного свята спортсменів привітав автор цієї унікальної ідеї, проректор з навчальної і виховної роботи — Кваша Сергій Миколайович. «Незважаючи на те, що наш навчальний заклад є аграрним за своїм спрямуванням, розвиток спорту — один із пріоритетних напрямів діяльності вишу, — зазначив він, — адміністрація університету і надалі буде підтримувати юних спортсменів, і в майбутньому також проводитимуться подібні заходи, і було б чудово, щоб це стало хорошою традицією нашого вишу».
     Секретами своєї перемоги поділився переможець «UNI-SPORTMAN» серед викладачів та співробітників університету — старший викладач кафедри фізичного виховання — Костенко Микола Петрович.


         Змагання було відкрито і головний суддя, Черкашин Дмитро Костянтинович, запросив учасників до першого змагання з дартсу.
Переможцями стали: Мищенко Дмитро, студент економічний факультету — 3 місце; Гайдук Олександр, студент факультету енергетики і автоматики — 2 місце; Романчук Сергій, студент факультету аграрного менеджменту — 1 місце.


 

     Наступним змаганням, де гравці проявили свою реакцію, був настільний теніс. Гра була тривалою та захопливою. Найкращими учасниками в цьому виді змагань були: Савчук Святослав, студент факультету землевпорядкування — 3 місце; Ельзятієв Денис, студент факультету аграрного менеджменту зайняв 2 місце; Тепленко Михайло, студент юридичного факультету, став чемпіоном в цих змаганнях.


    

     Перший змагальний день завершувався вправою на перекладині, на якій кожний із спортсменів зміг показати свою чоловічу силу, зробивши максимальну кількість підтягувань. І тут наші учасники показали досить пристойні результати, і як наслідок, з результатом в 28 підтягувань 3 місце посів Паляруш Олег, студент педагогічного факультету. На 2 місці з 32 зарахованими спробами — Скірканич Тарас, студент факультету енергетики і автоматики і 1 місце за Матвійчуком Миколою, студентом факультету ветеринарної медицини, який майже повторив свій особистий рекорд у 38 підтягувань.

     Другий день змагань з 15-борства «UNI-SPORTMAN» розпочався перевіркою влучності у стрільбі. У кожного було по десять спроб, десять патронів і одна мішень. Результати виглядали наступним чином: 3 та 2 місце розділили між собою Шевченко Владислав, студент факультету інженерії агробіосистем та Янкович Анатолій, студент педагогічного факультету, а 1 місце виборов Севрук Віталій, студент факультету землевпорядкування.

     Наступним видом був біг на дистанцію в 100 метрів. Учасники демонстрували надзвичайну швидкість, але найспритнішими виявились: Пархомчук Богдан, студент лісогосподарського факультету — 3 місце; Ельзятієв Денис, студент факультету аграрного менеджменту 2 місце; Нагієв Павло, студент факультету захисту рослин, показав надзвичайний результат і виборов 1 чемпіонське місце.

     Легкоатлетичні види змагань продовжили змагання з метання м’ячика.
     3 місце посів — Соколюк Андрій, студент лісогосподарського факультету; 2 місцеЧиж Валентин, студент факультету ТВППТ; 1 місце Ірзаєв Андрій, студент факультету енергетики і автоматики.


  

     Завершився легкоатлетичний блок другого змагального дня стрибками в довжину. Найкращі результати показали наступні студенти: Соколюк Андрій, студент лісогосподарського факультету — 3 місце; Ельзятієв Денис, студент факультету аграрного менеджменту — 2 місце; Нагієв Павло, студент факультету захисту рослин — почесне 1 місце.
 

 

     Сталеві м'язи та холодні бруси були основними суперниками у змаганнях з віджимання на брусах. Більш підготовлені хлопці показали хороші результати і посіли призові місця: Ірзаєв Андрій, студент факультету енергетики і автоматики та Ром Тарас, студент факультету ветеринарної медицини, які розділили між собою 3 та 4 місце; чемпіонами стали — Нагієв Павло, студент факультету захисту рослин та Матвійчук Микола, студент факультету ветеринарної медицини.


 

     Ігровий блок змагань з 15-борства розпочали поєдинки з гандболу. Краща реакція і сила кидку виявилася у наступних спортсменів, які і стали переможцями цих унікальних для нашого університету змагань. 3 місце зайняв непоступливий в гандболі спортсмен Рознатовський Володимир, студент факультету конструювання та дизайну машин і систем природокористування; 2 місце Середюк Іван, студент факультету ветеринарної медицини; 1 місце Соколюк Андрій, студент лісогосподарського факультету, які за золото змагалися до останнього, додатково пробивши ще п'ять пенальті, окрім тих трьох, які і мали визначити переможця.
      Наступним ігровим видом був волейбол. Перед спортсменами стояла задача подати м'яч таким чином, щоб він попав у відповідну зону на майданчику суперника. Кожна зона мала свою бальну оцінку. Більш влучними виявилися студенти — Ельзятієв Денис, студент факультету аграрного менеджменту та Багновий Євген студент рибогосподарського факультету, які розділили 2 та 3 місця. Найкращий результат показав Коротун Василь, студент факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, який і став чемпіоном у цих змаганнях.
       І завершали другий змагальний день баскетбольні баталії, які являли собою кидання штрафних кидків з різноманітних точок баскетбольного майданчика. Підсумки турніру: 3 місце Ром Тарас, студент факультету ветеринарної медицини; 1-2 розділили між собою Ельзятієв Денис, студент факультету аграрного менеджменту та Білінський Арсен, студент педагогічного факультету.


 

     Ранок третього змагального дня зустрів універсальних спортсменів заморозками у -1 градус, але це не стало перешкодою для учасників, і вони, всупереч холоду, показати дійсно достойні результати у бігу на 400 метрів. Розділили 2-4 місця Соколюк Андрій, студент лісогосподарського факультету, Нагієв Павло, студент факультету захисту рослин та Воропай Ігор, студент лісогосподарського факультету з результатом в 59 секунд. Перше місце посів Ельзятієв Денис, студент факультету аграрного менеджменту з результатом 56 секунд!!!


 

     Другим видом змагань 3-го дня був футбол, де спортсмени показали свої навики та майстерність. Трійка лідерів виглядає так: 3 місце посів Ельзятієв Денис, студент факультету аграрного менеджменту, 2 місцеЯнкович Анатолій, студент педагогічного факультету, 1 місце Коротун Василь, студент факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
      Після футбольних баталій спортсмени перемістились в навчальний корпус № 9, де проходили змагання, які не залишили б ні одну особу слабкої статті без уваги. Жим штанги лежачи показав дійсно чоловічу силу наших спортсменів. Найкращими були — Нагієв Павло та Іванюк Едуард, студенти факультетів захисту рослин та інженерії агробіосистем, відповідно розділивши 2 та 3 місця, вижавши 125 кг. 1 місце посів Білінський Арсен, студент педагогічного факультету, вижавши 130 кг.


    

     Завершальним видом змагань був армреслінг. Спортсмени, незалежно від своєї ваги, мужньо боролись між собою та показали свою міць.
«Найпотужнішими» виявились: Матвійчук Микола — студент факультету ветеринарної медицини, Білінський Арсен — студент педагогічного факультету та Іванюк Едуард — студент факультету інженерії агробіосистем, які розділили 3, 2 та 1 місця відповідно.

    «Представники кожного факультету, що прийняли участь у турнірі, мають чимало нагород. У виші створена матеріально-технічна база для тренувань, що дає можливість вдало й комфортно поєднувати навчання та спорт. Значна увага приділяється також і веденню здорового способу життя студентами і співробітниками вишу. Тому заплановано провести вже наступною весною подібні змагання між студентами та адміністрацією університету. Цікаво дізнатись, хто ж стане універсальним спортсменом вузу,» — зауважив Черкашин Дмитро Костянтинович. Кожен день чемпіонські позиції змінювались, хтось підіймався до чемпіонських висот, а дехто, на жаль, програвав та не добирав потрібних очок. Та все ж, кожен учасник вартий похвали, адже вони не побоялись та прийняли участь в змаганнях, довели всім, які вони майстри, та універсальні спортсмени. Однак переможні місця всі не отримають, тому трійка лідерів визначилася наступним чином:


3 місцеСоколюк Андрій, студент лісогосподарського факультету;
2 місцеЕльзятієв Денис, студент факультету аграрного менеджменту;
1 місцеНагієв Павло, студент факультету захисту рослин.

     Вибороти перемогу було не так-то вже й просто, адже суперники були гідними та сильними. Три дні вболівальники та випадкові перехожі могли стати свідками справжніх спортивних поєдинків. Після завершення змагань спортсмени-чемпіони поділилися враженнями від участі в змаганнях.
     «Хочу сказати, що змагання були дуже захоплюючі і цікаві, – розповів Андрій Соколюк, – мені ще ніколи в житті не доводилося випробовувати свої сили відразу в 15-ти видах спорту. Взагалі, змагання проведені на високому рівні, за що дуже вдячний всім тим, хто безпосередньо вплинув на їх проведення, зокрема Кваші Сергію Миколайовичу, як автору цієї ідеї та Черкашину Дмитру Костянтиновичу, як головному, справедливому та чесному судді. Сподобалося те, що в кожному з видів спорту учасники підтримували один одного, аплодували хорошим результатам своїм суперникам. Чув, що в майбутньому планується провести такі змагання вже серед 15-ти найкращих викладачів та 15-ти найкращих студентів, тому хотілося б випробувати свої сили і в інших видах спорту, які б ідеально підходили для різних вікових груп учасників, наприклад: боулінг, більярд, плавання. Ну і зрештою хочу сказати, що я дуже задоволений своїм результатом, 3 місце для мене є поштовхом для того, щоб стати сильнішим, сильнішим як фізично, так і морально, і в подальшому буду намагатися здобути ще кращі результати!».

     «Як тільки я дізнався про змаганнях з 15-борства «UNI-SPORTMAN», то спочатку сумнівався чи варто мені приймати в них участь, але після пройдених змагань враження залишилися тільки найкращі, вони перевершили всі мої очікування, було дійсно круто! – розповів Ельзятієв Денис. – Кожен суперник викладався на повну, було не легко, але дуже цікаво. Я радий, що у нас в університеті проводиться подібне, радий новим знайомствам, адже спорт об’єднує. І, зробивши певні висновки над своїми помилками, на наступний раз, звичайно, буду старатися бути тільки першим».

     «Дуже радий, що прийняв участь в змаганні. Надзвичайно чудова атмосфера, сильні суперники, які не давали змоги розслабитись, а навпаки, надавали енергії для перемоги, – ділиться своїми враженнями переможець змагань Нагієв Павло, – хотілося б і надалі проводити подібні заходи, але додати більше силових змагань».

     Такими були 3 дні наших переможців — активними, сповненим боротьби і нових знайомств. Віримо, що з цих юнаків у майбутньому виростуть чемпіони. Бажаємо всім учасникам енергії для наступних перемог та ще краще підготуватись для наступних змагань. Так що тренуємось, готуємось до наступної весни, бо спорт — це здоров’я, а здоров’я — це життя!


     Велика подяка всім, хто долучився до організації змагань. Особисто: проректору з навчальної і виховної роботи — Кваші Сергію Миколайовичу, начальнику відділу виховної роботи та студентських справ — Любінському Миколі Богдановичу.

     Не можемо не подякувати суддям змагань: головному судді — Черкашину Дмитру Костянтиновичу, директору ННЦ виховної роботи та соціального розвитку, кафедрі фізичного виховання, а саме Владіміровій Іраїді Василівні, Костенку Миколі Петровичу, Литвину Миколі Петровичу, Чирві Петру Олександровичу, Магльованому Дмитру Володимировичу, Федоріній Наталії Борисівні, полковнику запасу кафедри військової підготовки Турлюну Олександру Степановичу.

Вітаємо переможців та учасників, бажаємо і надалі досягати бажаної цілі, покращувати свої вміння і в наступних змаганнях проявляти себе ще краще!

Аліна Шабельна,
фахівець відділу виховної роботи та студентських справ

Фотозвіт: 

      


 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook