У Франції знову вирують лісові пожежі

11 серпня 2022 року
Укрінформ

У Франції знову вирують лісові пожежі

У Франції знову вирують лісові пожежі - вже вкотре цього літа, у середу серед кількох з них особливо тяжка — у департаменті Жиронда, який дуже постраждав внаслідок попередніх пожеж у липні.
Про це повідомляє телеканал BFMTV, передає Укрінформ.

“Згідно з новим звітом, у Жиронді евакуювали майже 8 000 людей”, - йдеться у повідомленні. За останньою інформацією, постраждалих немає.

Водночас керівник місцевого цивільного захисту Крістоф Суає, який відповідає за евакуацію, заявляє, що її результат може змінитися найближчими годинами, оскільки пожежа продовжує прогресувати.

“У нас багато токсичних випарів, і будинки постраждали від полум'я. Тож існують побоювання, що кількість евакуйованих зросте”, - сказав він.

Для боротьби з пожежами мобілізовані сили і в департаменті Ардеш.

“Пожежі загрожують прямо чи опосередковано будинкам у муніципалітетах Крестет і Емпурані”, - оголосила в середу вдень префектура департаменту.

Є дані, що причина цих пожеж пов’язана з місцевим поїздом — вони спалахнули вздовж колій.

“Розпорядженням префектури прийнято рішення призупинити рух поїзда до 15 серпня включно”, - йдеться в повідомленні префектури.

Також префектура Аверону повідомила про те, що лісову пожежу, яка вирує в цьому департаменті, все ще не взято під контроль.

“Вона продовжує становити значний ризик для безпеки людей, власності та навколишнього середовища, враховуючи численні випадки зміни її напрямку”, — йдеться у пресрелізі.

Що ж до людей, евакуйованих у департаменті, їхнє повернення “абсолютно неможливе до подальшого розпорядження”, наголошують у префектурі.

Через збільшення кількості пожеж по всій Франції міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен закликав роботодавців дозволити вогнеборцям-волонтерам відбути до їхніх казарм, щоб долучитися до боротьби з вогнем.

"На території країни одночасно палають вісім великих пожеж. Усе свідчить про те, що в найближчі тижні у нас буде багато труднощів”, - зазначив міністр.

Також Дарманен не виключив, що пожежі у Жиронді могли поновитися внаслідок підпалів.

Як повідомляв Укрінформ, у липні міністр з питань екологічної трансформації Франції Крістоф Бешу заявив, що у 300 пожежах в країні вже згоріли 27 тисяч гектарів рослинності, зокрема у департаменті Жиронда дві масштабні пожежі знищили 19,3 тис. гектарів лісу.

 

Джерело: Укрінформ. https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3547722-u-francii-znovu-viruut-lisovi-pozezi.html

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook