Вступна кампанія 2022 у НУБіП на спеціальність 203 "Садівництво та виноградарство" набирає обертів

13 серпня 2022, 13:07

   Наближається екватор вступної кампанії 2022 року на освітній ступінь «Бакалавр». Приймальна комісія Національного університету біоресурсів і природокористування України активно працює, обробляє заявки вступників та проводить консультації щодо вступу.

   На сьогодні можемо коротко відзвітуватися, що на спеціальність 201 «Агрономія» вже подано понад 200 заяв, з них понад 110 за першим пріоритетом. Зауважимо, що це лише екватор вступної кампанії, а державних місць в цьому році для вступників після школи 179 на денну форму, 7 на заочну. Після коледжу: 36 на денну форму навчання та 6 на заочну.
    На спеціальність 203 «Садівництво та виноградарство» максимальний обсяг державного замовлення для вступників після школи 23 та 12 для вступників з дипломом молодшого спеціаліста. Вже понад 25 абітурієнтів виявило бажання навчатися за цією спеціальністю, а 6 з них за першим пріоритетом.
   Мотиваційні листи кожного вступника вражають. За деякими з них виникає бажання зарахувати абітурієнта по-за конкурсом, проте умови вступу для всіх однакові.
   Під враженнями від мотиваційних листів, виникає бажання особисто поспілкуватися зі вступниками і дізнатися їх думку щодо вступної кампанії, планів на майбутнє та амбіцій.
   Юрій Андрусик, секретар приймальної комісії агробіологічного факультету, мав змогу взяти інтерв’ю в двох кращих друзів, які виявили бажання навчатися на спеціальності 201 «Агрономія».
   Тож, стереотипно вважати, що всі хлопчики мріють стати космонавтами. Друзі Ярослав Влахно та Олександр Іщенко мріють стати агрономами та відкрити власну справу в аграрній сфері. Вони випускники Ічнянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №4 Ічнянської міської ради. Проживають в місті Ічня. Дружать ще зі школи.
   Ярослав полюбляє спорт, займається волейболом та ходить в зал. На питання як він прийняв рішення на користь агробіологічного факультету відповів: «Багато друзів навчається тут в університеті. Вони і порекомендували. Тому я вже рік як визначився зі спеціальністю. Спеціальність і факультет обирав по власних вподобаннях. Душа лежить до цього. Є власні землі, тому часто допомагаю батькам. Вся сім’я пов’язана з агросферою. Маємо декілька паїв, де і ведемо господарювання». Також він поділився своїми очікуваннями щодо навчання: «Дуже чекаю цього моменту, коли стану студентом НУБіП України. Вже хочеться вийти на навчання тому, що останні роки в школі в умовах то карантину, то війни проходили в дистанційному форматі. А я прагну здобути цінні практичні навички, що до поможуть здійснити мою мрію, зокрема за спеціальністю, які обіцяє навчання на агробіологічному факультеті. Швидше прагну зробити крок в доросле життя, в університет, в навчання. Студентське життя обіцяє нових друзів, нові враження, нові перспективи. Тому я вже в передчутті великих змін в своєму житті. Тим більше я поступаю на спеціальність 201 «Агрономія» з ліпшим другом. Разом веселіше. А по завершенню навчання плануємо відкрити власну справу, власне господарство.»
 
   Олександр свій вільний час проводить за грою в комп’ютерні ігри або грою в футбол з друзями. Рішення щодо вибору спеціальності для нього не було важким. Тут навчалися його двоюрідний брат, дядько та ще багато інших родичів. Від них він мав багато позитивних відгуків про університет та спеціальність.  мав від них багато рекомендацій. Багато інформації дізнався з сайту університету. Його друзі також позитивно відгукуються про НУБіП. За його словами, він навіть не вагався, роблячи вибір куди поступати - з самого початку знав, що стане агрономом. Протягом навчання у школі цікавився різними професіями, однак найбільше його зацікавила професія агронома. Завжди цікавився та захоплювався наукою про закони землеробства, а тому у школі посилено вивчав предмети, які є необхідними для професії агронома. З малих років усвідомив, що робота агронома є дуже важлива для розвитку економіки держави, особливо під час цього складного періоду для України. Тому зараз відчуває, що можливість працювати і навчатися в цій галузі для нього надзвичайно важлива і він впевнений, що обрана спеціальність буде затребуваною на ринку праці. Олександр ознайомився з інформацією на сайтах різних університетів України, які здійснюють підготовку фахівців. Ця кропітка робота допомогла йому зробити вибір на користь НУБіПу. Він прагне здобути сучасні навички та знання, а також освоїти не тільки теоретичні, а і практичні основи нових технологій, які необхідні для роботи. « Я просто хочу робити те, що мені подобається і робити це на гідному рівні. Та виконувати мету, яку поставив собі ще в дитинстві».

   Ось такі вмотивовані та амбіційні вступники на агробіологічний факультет в 2022 році. 

   Це ще лише екватор вступної кампанії. Кожен має можливість спробувати вступити на спеціальності 201 «Агрономія» та 203 «Садівництво та виноградарство». В 2022 році на ці спеціальності рекордна кількість місць, тому кожен має всі шанси поступити сюди.

   Детальніше про умови вступу на агробіологічний факультет можете дізнатися за телефоном +380632810442 (Роман) або за електронною адресою [email protected]

Ірина Шпакович,

секретар відбіркової комісії агробіологічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook