Міжнародна науково – практична конференція «Кооперація – шлях до підвищення ефективності: німецький досвід для України».

4 листопада 2014 року
НДІ економіки і менеджменту агропромислового виробництва

          30 жовтня 2014 року аспіранти НДІ економіки і менеджменту АПВ разом із директором НДІ професором Талавирею М.П. взяли участь в міжнародній науковій – практичній конференції «Кооперація – шлях до підвищення ефективності: німецький досвід для України».

Наразі в аграрному секторі України відбувається глибокі реформи, в ході яких переважно страждають малі та середні сільськогосподарські підприємства, зокрема від обмеженого доступу до засобів виробництва та неефективної організації збуту продукції. Оскільки державна підтримка в найближчі роки імовірно буде обмеженою, цим підприємствам доведеться шукати шляхи самоорганізації та самодопомоги, щоб вижити в умовах жорсткої конкуренції з боку великих агрохолдингів.

З метою ознайомлення із позитивним німецьким досвідом у галузі кооперації та створення товариських об’єднань, проект « Німецько – український агрополітичний діалог», за погодженням з Міністерством аграрної політики та продовольства України, а також за підтримки Спілки учасників сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України.

Аграрний сектор України потребує розвитку кооперативного руху,який має сприяти рівноцінній конкуренції між великими агрохолдингами і малими та середніми формами господарювання в сільському господарстві для підвищення ефективності діяльності на різних рівнях.

 

 

Директор НДІ економіки і менеджменту АПВ

Талавиря М.П.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook