Андрій Глазунов: “Amazon Web Services: що це і для чого це потрібно майбутнім ІТ фахівцям”

14 липня 2022 року

   Amazon Web Services (AWS) є найбільшим постачальником хмарних сервісів у світі, на даний момент продуктовий портфель AWS досить обширний, включає понад 200 хмарних сервісів, від IT-інфраструктури до машинного навчання. В умовах війни, Amazon Web Services розширив також можливості для дистанційного навчання, дозволив зберігати студентам дані власних досліджень. Саме про “Amazon Web Services: що це і для чого це потрібно майбутнім ІТ фахівцям” було представлено для студентів факультету інформаційних технологій в рамках навчальної практики з дисципліни “Інформаційні технології”.
   У ролі спікера виступив Андрій Глазунов, випускник спеціальності “Комп’ютерні науки”, який зараз працює на посаді DevOps інженера у компанія Agiliway. Agiliway – аутсорсингова та консалтингова компанія з розробки програмного забезпечення, яка надає партнерам гнучкі та якісні індивідуальні рішення в BI та BigData, веб-розробці та мобільній розробці, управлінні якістю, створенні та управлінні розподіленими офшорними командами. Андрій також на сьогоднішній день поєднує професійну діяльність з науковою роботою, є аспірантом кафедри інформаційних систем і технологій.

   Під час зустрічі Андрій поділився зі студентами факультету спеціальностей «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека» та «Інформаційні системи і технології» практичним досвідом роботи з глобальними хмарними продуктами, включаючи обчислювальні сервіси, сховища, бази даних, інструменти аналітики, мережеві технології, мобільні сервіси, інструментами для розробників, інструментами управління, технологіями Інтернету речей, засобами безпеки. Саме цими інструментами має володіти сучасний ІТ фахівець, оскільки це допомагає знижувати витрати у сфері ІТ та забезпечувати масштабування IT-ландшафтів.

  

   Отож, перехід у “хмару”, використання різноманітних хмарних послуг і далі ставатиме все більш популярними, а тому попит на таких фахівців все більше зростатиме на сучасному ринку праці. От чому ця технологія така цікава для майбутніх фахівців в IT сфері.


Тетяна Волошина та Валентина Корольчук,
доценти кафедри інформаційних систем і технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook