Навчальні корпуси, студентські гуртожитки Мукачівського фахового коледжу успішно пройшли комплексну перевірку

10 серпня 2022 року

   Протягом 9-10 серпня поточного року комісія у складі начальника відділу Мукачівського РУ ДСНС у Закарпатській області Василя Щербана, головного інспектора відділу по запобіганню надзвичайних ситуацій Юрія Хриптака, провідного інспектора відділу запобігання надзвичайних ситуацій Юрія Перебзяка, головного спеціаліста Держпродспоживслужби в Закарпатській області Андрія Русина, заступника директора з АГЧ Бориса Гузинця, завідувача навчально-виробничою практикою Ігоря Грубінки, провідного спеціаліста з ОП та ТБ Михайла Костюка, завідувача гуртожитків № 1 та № 2 Івана Гуральника, відповідно до вимог і рекомендацій, що випливають з Постанови КМУ України від 24.06.2022 № 711, наказів ректора базового університету, наказів директора коледжу провели перевірку укриттів фахового коледжу, а саме технічний та санітарний стан, справність системи електропостачання, водопостачання, вентиляції, наявність вказівних табличок, інформаційної документації з номерами телефонів відповідальних осіб, відповідність місць розташування об’єктів до зазначених схем та інше.

   Було проведено ретельний огляд основного корпусу, навчальних аудиторій, лабораторій, гуртожитків на предмет визначення рівня безпеки використання  наявних підвальних приміщень та цокольних визначених для укриття студентів, педагогів, обслуговуючого персоналу в разі отримання сигналу «Повітряна тривога».
   Заступник директора з АГЧ Борис Гузинець, завідувач навчально-виробничою практикою Ігор Грубінка, завідувач гуртожитків № 1 та № 2 Іван Гуральник відзначили, що на протязі місяця вказані місця були дообладнані усіма необхідними матеріалами захисту. До комплексної перевірки проводились дві контрольні і всі  зауваження які були відмічені усунені та виконані. В цьому слід відмітити старанну роботу дирекції, завідувачів відділень коледжу, працівників гуртожитків, господарські служби, які причетні до підготовки приміщень. Провідний фахівець з ОП та ТБ Михайло Костюк надав членам комісії усі технічні відомості про укриття в навчальному корпусі та гуртожитках, що значно  полегшило  та прискорило перебіг перевірки.
   За словами заступника директора з АГЧ Бориса Гузинця інспектори особливу увагу приділяли саме площам приміщень, яка повинна забезпечувати укриття на 100 %, студентів, педагогів та технічного персоналу. Інспектори обстежували системи оповіщення в аудиторіях, лабораторіях, лабораторіях головного корпусу та гуртожитків, евакуаційні виходи, особлива увага приділялась системі вентиляції, засобам пожежогасіння  наявності води та запасу харчів медичних аптечок та іншого обладнання.
 
  За результатами  проведеної перевірки складено Акт оцінки об’єкта (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття.
   Навчальний корпус, гуртожитки отримали дозвіл на старт навчального процесу в очному форматі із забезпеченням достатньої кількості місць в укриттях відповідно  до потреб, що дає можливість організувати освітній процес, як і заплановано з 15 серпня 2022 року.
 
Михайло Костюк,
 провідний фахівець з ОП та ТБ коледжу 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook