Практика як важлива складова професійного зростання

31 липня 2022 року

В усіх науках і мистецтвах

плодом є вірна практика

Григорій Сковорода

 

Відомо, що суттєву роль у підготовці майбутніх фахівців відіграє практика. Саме тому в Національному університеті біоресурсів і природокористування України до організації та проведення усіх видів практики ставляться як до особливого виду мистецтва, що поєднує ідею передачі знань із ідеєю формування навичок і здібностей.

На агробіологічному факультеті важливе значення надається підведенню підсумків виробничої практики, що є завершальним етапом підготовки фахівця.

Так, 27.07.2022 р. на кафедрі овочівництва і закритого ґрунту відбувся on-line захист звітів з виробничої практики магістрів 1-го року навчання спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство».

Базами практики були НЛ «Плодоовочевий сад» НУБІП України та провідні господарства з вирощування овочів у відкритому і закритому ґрунті.

Під час проходження практики магістри мали можливість навчитись визначати відповідність ґрунтово-кліматичних умов для успішного вирощування овочевих культур, аналізувати матеріально-технічну базу господарства та набути практичних навичок із основних елементів технології вирощування обраної овочевої культури за темою магістерської роботи залежно від її ботанічних і біологічних особливостей.

Результатом закріплення і поглиблення знань студентів на практиці стали їх звіти, захист яких проходив під керівництвом к.с.-г.н., доц. Івана Федосія.

Під час захисту студенти Андрусяк Михайло, Мельник Клим, Сєдова Олена та Шавеко Наталя змістовно відповідали на поставлені запитання стосовно основних моментів проходження виробничої практики.

Більш детально магістри представили результати власних досліджень за обраною темою магістерської роботи. А саме було висвітлено актуальність теми, її мету, завдання, методику проведення досліджень.

 

Представлені магістрами власні наукові дослідження є актуальними для галузі сільськогосподарських наук. Серед них можна виділити такі: «Оптимізація густоти рослин капусти брюссельської в умовах Київської області», «Вплив строків висаджування бульбочок на продуктивність чуфи», «Оцінка сортів ранньостиглих гібридів капусти білоголової в умовах Київської області».

 

Усі магістри успішно захистили звіти з проходження виробничої практики на випусковій кафедрі. Ми щиро вдячні керівникам практики за безцінний досвід, який отримали, та за надану можливість професійного зростання.

Олена Сєдова,

магістр 1-го року навчання

агробіологічного факультету

спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство» 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook