Молодь обирає Україну, молодь обирає «Соціальну роботу», молодь обирає НУБіП!

28 липня 2022 року
     Кожен абітурієнт повинен визначитися з вибором вишу для подальшого навчання, щоб здобути фах, який дасть перспективи в житті. Але майбутнє не побудуєш тільки на тому, що визначишся у своїй «сродній праці», – її ще потрібно належно освоїти… посміхаючись, додає абітурієнт кафедри соціальної роботи та реабілітації Цикал Даниїл Русланович. Адже успіху досягають справді навчені та підготовлені фахівці своєї справи. Тому не менш важливим є саме не помилитися при виборі навчального закладу, у якому здобуватимеш вищу освіту, збагачуватимеш особисту скарбницю здобутих знань та який готуватиме до майбутньої професії. Національний університет біоресурсів і природокористування України є саме тим варіантом, який я і обрав.

  • Чому саме НУБіП?

     — По-перше, НУБіП має високий рейтинг серед вишів України і є одним із найстаріших у державі та визнаним ЗВО. Отже, у ньому навчатися престижно й перспективно. По-друге, заклад дотримується високих стандартів в освіті, постійно інтегрується в сучасний міжнародний простір, застосовує при цьому провідні технології в здобутті знань та розвитку науки.

  • Чому саме соціальна робота?

     — До речі, про фах. НУБіП пропонує досить широкий спектр спеціальностей і напрямків (факультетах, інститутах). Таким чином, можна обрати собі професію до душі. Вибирати справді є з чого! Щодо соціальної роботи… Соціальна робота – одна з тих професій, яка підтримує людину тоді, коли вихід самотужки їй не вдається знайти. Людські проблеми та їх вирішення є основним вектором діяльності соціального працівника. Сама ж соціальна робота невідривна від суспільства і спрямована на усі його проблемні прошарки. І звичайно, для мене має значення, що професія соціального працівника належно оцінена державою, часом і суспільством. До того ж соціальна робота неймовірно цікава, служить на благо, дарує людям надію, відстоює права тих, від кого відвернувся світ та повертає у суспільство тих, хто не міг в ньому втриматися, дарує життя у всіх сенсах цього виразу. Утім сам по собі вибір, ще нічого не гарантує. Головне, хто забезпечуватиме якісне здобуття знань. І тут у кафедри соціальної роботи та реабілітації, ще одна, чи не найвагоміша перевага – солідний, кваліфікований викладацький колектив професіоналів.

  • Які додаткові критерії вибору ВНЗ, були для вас пріорітетними?

     — Для мене є важливим здоровий спосіб життя, я особисто вже декілька років відвідую спортивний зал. Студентам НУБіП доступні сприятливі умови для здорового дозвілля й змістовного та затишного відпочинку. У розпорядженні є спортивний майданчик та стадіон для змагань, проводиться чимало цікавих розважально-пізнавальних заходів, гостями яких нерідко є й авторитетні особи, зокрема з кола випускників альма матер.

  • Можливо, є ще якісь переваги, які стали вирішальними?

     — Так. Загалом якого студента НУБіП не спитай, будь хто скаже, що це неймовірно дружній навчальний заклад із високим рівнем патріотизму, у якому не буває нудно ні в будні, ні у свята. Для кожного студента це не 5 років рутинного навчання, а цікавий, захопливий процес, який закарбовується назавжди, як прекрасний, веселий період життя, що дарує саме Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Антоніна КАРТУШИНСЬКА,
старший викладач
кафедри соціальної роботи та реабілітації

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook