Гуманітарії ініціювали створення перших в Україні «Психопедагогічних рекомендацій у роботі з дітьми 6–11 років (під час і після війни)»: польські колеги активно використовують наш досвід

14 липня 2022, 8:59

 Приємна міжнародна новина: перший випуск «Психопедагогічних рекомендацій у роботі з дітьми 6–11 років (під час і після війни)», ініціатором та співавтором яких є професор кафедри соціальної роботи та реабілітації НУБІП України Інна Осадченко, вже перекладено польською мовою і розповсюджуватиметься Міністерством національної освіти Польщі серед закладів освіти цієї країни!

Видання реалізоване завдяки підтримці проректора з науково-педагогічної роботи, д. філол. н., проф. Василя Шинкарука, декана гуманітарно-педагогічного факультету к. філос. н., доц. Інни Савицької, зав. кафедрою соціальної роботи та реабілітації, доктор пед.н., доц. Ірини Сопівник.
Перший випуск видання опрацьований на досвіді командної психопедагогічної роботи з перших днів війни та укладений для учителів, соціальних працівників, практичних психологів, ін. Рекомендації розроблені у рамках міжнародного волонтерського мініпроєкту «Урок для дітей України (під час і після війни)» загального соціально-освітнього проєкту «ODNOWA» (автор проєкту – проф. Інна Осадченко) від ГО «Міжнародна асоціація сучасної освіти, науки та культури» спільно із «Fundacja Edu SEN», «Stowarzyszenie KLANZA» (Республіка Польща) та за сприяння Державної служби якості освіти України.
Співавтори психопедагогічних рекомендацій – знані в Україні волонтери-освітяни нинішнього воєнного періоду: Оксана Словік – ініціаторка мініпроєкту «Урок для дітей України (під час і після війни)», сертифікована вчителька початкових класів КЗЗСО «Луцький ліцей 27 Луцької міської ради Волинської області», ТОП-50 найкращих учителів України за версією Global Teacher Prize Ukraine 2020, 2021, тренерка освітніх програм, практична психологиня; Марія Барна – супервізорка мініпроєкту «Урок для дітей України (під час і після війни)», к. пед. н., доц., завкабінетом координації впровадження НУШ і моніторингу Львівського ОІППО, членкиня робочої групи з розробки і впровадження нового Державного стандарту початкової освіти, тренерка для тренерів НУШ, експертка із сертифікації, тренерка-супервізорка, розробниця і координаторка сайту «Супервізія в НУШ».
Заплановане видання та переклад наступних випусків психопедагогічних рекомендацій на замовлення українських та польських освітян, соціальних працівників, практичних психологів та батьків учнів.
ДЯКУЄМО за самовіддану працю, а польським колегам – за підтримку!
Все – будуть УКРАЇНСЬКІ ДІТИ

Ірина Сопівник,
завідувач кафедрою соціальної роботи та реабілітації

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook