Всеукраїнський науковий семінар «Інтегрований галузевий інформаційний ресурс: стан, проблеми, перспективи створення та забезпечення доступу»

24 жовтня 2014, 9:56

 23 жовтня 2014 р. працівники наукової бібліотеки НУБіП України взяли участь у Всеукраїнському науковому семінарі «Інтегрований галузевий інформаційний ресурс: стан, проблеми, перспективи створення та забезпечення доступу», що проходив у Національній науковій сільськогосподарській бібліотеці НААН .

Учасники семінару, а це керівники та співробітники вузівських бібліотек аграрного профілю України та фахівці інших бібліотек обговорювали основні шляхи створення єдиного інформаційного ресурсу для забезпечення інноваційного розвитку аграрної науки в Україні.
 
 
З вітальним словом до учасників семінару звернувся директор Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки (ННСГБ), член-кореспондент НААН Віктор Вергунов, що звернув увагу присутніх на необхідності збереження бібліотечних фондів та їх унікальності завдяки наявності великої кількості цінних та рідкісних видань 16-18 ст.
 
 
Іван Криворучко, начальник відділу методичного забезпечення інноваційного розвитку апарату НААН зазначив про необхідність інформаційно-бібліотечного обслуговування трансферу інновацій в АПК.
Заступник директора ННСГБ НААН Людмила Татарчук розповіла про те, що формування галузевого інформаційного ресурсу на сьогодні є пріоритетним напрямом діяльності Національної сільськогосподарської бібліотеки.
Директор наукової бібліотеки НУБіП України Тетяна Кіщак у своїй доповіді особливу увагу звернула на те, чи виживуть книгозбірні і як вони повинні змінитися, щоб бути успішними в нову цифрову епоху, а також про важливу роль міжнародних електронних ресурсів у забезпеченні розвитку наукових досліджень у  сучасному вузі дослідницького типу.
 
 
Загалом, учасники семінару обмінялися досвідом власної роботи, подискутували в межах зазначеної теми та поглибили знання з використання електронних ресурсів.
Тетяна Кіщак,
директор наукової бібліотеки
 
 
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook