Наукова спільнота обговорила глобальні проблеми сільського господарства та продовольчої економіки

4 липня 2022 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

 Науково-педагогічні працівники кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД взяли участь у роботі 19-ої міжнародної наукової конференції «Глобальні проблеми сільського господарства та продовольчої економіки», що пройшла у змішаному форматі 30 червня – 1 липня 2022 року в Варшавському університеті наук про життя (SGGW).

Конференція об’єднала спільноту економістів, які займаються дослідженням агропродовольчої галузі в Польщі, Україні, світі та стала платформою для обміну ідеями та досвідом, отриманим у ході наукових досліджень.

Цікавими були доповіді польських колег щодо впливу Covid-19 на продовольчу безпеку та ціноутворення на аграрному світовому ринку. Українські дослідники в більшості сконцентрувалися на проблемах та можливостях розвитку галузі під час військового протистояння.

Так, доцент Діброва Лариса Василівна з співдослідниками представили свої прогнози експортного потенціалу української кукурудзи в умовах значного зростання світових цін на мінеральні добрива та впливу війни. Великий інтерес польських колег викликало питання можливостей відновлення обсягу експорту сільськогосподарських товарів.

 

Доцент Тюріна Альона Анатоліївна у своїй доповіді «Сталий економічний розвиток України через зростання агросектору» торкнулася питань впливу сільського господарства на сталий економічний розвиток України та варіантів вирішення проблем, що постають перед аграріями на цьому шляху.

Дякуємо колегам з кафедри міжнародної економіки та агробізнесу Варшавського університету наук про життя за запрошення, організацію та можливість подискутувати на важливі сьогоденні теми.

Доцент кафедри адміністративного
 менеджменту та ЗЕД
Альона Тюріна

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook