Практика з дисципліни «Оперативна хірургія» триває

16 червня 2022 року
Хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка

   Під час проведення практики у студентів 3 курсу ОС «Магістр», спеціальність 211 «Ветеринарна медицина» (Ветеринарне забезпечення Збройних сил України) з дисципліни «Оперативна хірургія з основами топографічної анатомії, анастезіологія», було практично закріпили знання по оваріогістеректомії у кішки.

   Оваріогістеректомія - це вид стерилізації, при якому видаляються матка і обидва яєчники. Лишати якісь з цих органів не являється доцільним. Яєчники продовжуватимуть функціонувати і стерилізація не принесе ніякої користі для здоров'я тварини, а матка невидалена може спровокувати появу піометри. Оваріогістеректомія відрізняється від оваріоктамії, тим, що видаляються не тільки яєчники, але й матка. Це важливо для профілактики ендометритів.

   Студенти займалися підготовкою операційної, стерилізацією інструментів, премедикацією, підготовкою тварини до оперативного втручання.

 

   Загалом, під час проходження практики, студенти відповідально відносяться до навчання та проявляють зацікавленість до практичної роботи.

Володимир Ткаченко, доцент кафедри
хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook