Пріоритети діяльності відокремленого підрозділу університету «Боярська ЛДС» - збереження угідь, навчальна та наукова робота

17 жовтня 2014 року

 17 жовтня відбулася співбесіда адміністрації університету із керівництвом ВП НУБіП України «Боярська ЛДС». Директор Анатолій Карпук представив присутнім структуру підрозділу за 2009-2013 роки. Сьогодні до  складу лісодослідної станції входять  деревопереробний цех, лісозаготівельний комплекс, лісництва, навчально-науково-дослідне мисливське господарство, навчально-науково-виробничий центр. Йшлося також про чисельність співробітників станції. 

 
У Боярській ЛДС, як повідомив її очільник, забезпечується виконання міжнародних вимог щодо ведення лісового господарства та виходу на екологічно-орієнтовані ринки лісопродукції розвинутих країн світу. Так, у 2013 р. за результатами контрольного аудиту продовжено термін дії FSC сертифікату лісоуправління та внутрішнього ланцюга поставок. Для виконання робіт з таксації використовуються сучасні прилади. Постійно здійснюються заходи щодо охорони та захисту лісу. Зокрема, для своєчасного виявлення та гасіння лісових пожеж функціонує наземна служба у складі 3-х лісових пожежних станцій. Вона повністю укомплектована спеціальним автомобільним транспортом.  Також на центральній садибі встановлена пожежна щогла з електронно-оптичним відслідковуванням лісових пожеж. 
 
 
Під час співбесіди обговорено продуктивність праці, фінансові та економічні показники господарської діяльності.
 
Крім того, Боярська ЛДС тісно співпрацює з навчально-науковим інститутом лісового і садово-паркового господарства, оскільки є місцем практичного навчання студентів. На базі станції розміщено лабораторії, проходять різного рівня конференції та семінари, «Лісове багатоборство», «Студентська республіка» та інші. 
 
Також Анатолій Карпук висловив своє бачення перспектив і напрямів розвитку підрозділу. Пропозиції і зауваження щодо необхідності написання бізнес-плану, інвестиційних проектів надали перший проректор Ігор Ібатуллін, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, професор Василь Туринський, директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька
 
 
На завершення ректор університету Станіслав Ніколаєнко зазначив, що університет надає надзвичайного значення Боярській ЛДС у підготовці кадрів та наукового супроводу. Також відзначив прагнення  колективу підрозділу застосовувати міжнародний досвід. Ректор висловив сподівання, що Боярська ЛДС стане кращою в країні та досягне висот у Європі. А ще наголосив, що пріоритетами діяльності підрозділу є збереження угідь, навчальна та наукова робота.
 
Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook