ЕКСКУРСІЯ ДО САНАТОРІЮ«ДЕРЕНІВСЬКА КУПІЛЬ»

26 травня 2022 року

Як би студентам не подобалось дистанційне навчання, скільки б воно не мало переваг, все одно це ніколи не замінить нам живого спілкування під час навчального процесу.

У цей непростий для України час, після вимушених канікул та тривалого дистанційного навчання в умовах воєнного стану Мукачівський фаховий коледж відновив освітній процес, використавши при цьому очне відвідування занять студентами. Студенти відділення бухгалтерських та туристичних дисциплін знову  заповнили аудиторії коледжу. Вони раді початку очного навчання, раді знову зустріти знайомі обличчя викладачів, друзів та отримувати все нові і нові знання.

Слід відзначити, що невід'ємною складовою частиною професійної освіти студентів  є практична підготовка, яка виступає з одного боку як частка професійної освіти за освітньо-професійною програмою підготовки фахівців, а з другого – практичної.

Днями студенти спеціальності «Туризм» під час навчальнї практики разом з викладачами Є.О. Русина та М. В. Пиринець відвідали санаторний Комплекс в Нижньому Солотвині – «Деренівська купіль».

Сучасний та унікальний санаторій Деренівська Купіль не просто курорт. Тут у мальовничому передгір’ї Карпат, серед чудових краєвидів урочища Деренівка народжується особлива цілюща вода, яка ще чотири століття тому прославила цю місцевість у Європі.

Історія Деренівської Купелі в Карпатах почалася ще в XVI столітті. Місцеві жителі, духовенство, знать використовували термальні води для лікування захворювань травної, опорно-рухової, дихальної та серцево-судинної системи. Про купелі Закарпаття добре знала австрійська династія Габсбургів.

Аристократи і воєначальники, купці та митці приїздили в Деренівку, аби відвідати купальні та напитися життєдайної води, яка, за легендою, повертала не тільки здоров’я і силу, а й навіть молодість.

Санаторний Комплекс не шкодували ні революції ні війни, але кожен раз він, мов фенікс, відроджувався з попелу і цілющої води. Настільки цінною булла курортна локація і цілюща сила вод.

До першої половини XX століття поїздка на курорти з купальнями та мінеральними водами була правилом хорошого тону. На таких курортах покращували здоров'я, відновлювали душевну рівновагу, знаходили корисні ділові знайомства.

На території санаторію розташований дендропарк площею 10 га. Тут ростуть сакури, понад сто видів троянд, долина ірисів, магнолії і багато інших рідкісних представників флори. Він прикрашений скульптурами, альтанками, щоб кожному відвідувачу було комфортно тут гуляти.

«Деренівська купіль» - це місце, де відпочиває душа і тіло, де відновлюються сили, де заряд первісної гірської енергії поєднується з сучасним комфортом.

Студенти отримали незабутні враження від екскурсії.

Викладачі туристичних дисциплін

Євгеній Русин, Мар’яна Пиринець

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook