Врятувати життя інших: в університеті триває акція «День донора»

2 жовтня 2014 року

Вже другий тиждень в університеті триває акція «День донора». Маємо непогані результати близько трьохсот студентів і співробітників стали донорами крові. Поки що найбільше серед них представників факультету ветеринарної медицини — 83. Сьогодні відповідно до графіку — «День донора» для факультету захисту рослин. Інформацію про кількість бажаючих здати кров і врятувати життя тих, хто потрапив у біду, люб’язно надали відповідальні від факультету Юлія Туровнік, Дар’я Сидорова, Світлана Островська, Богдана Погребна. Так, опівдні вже зареєструвалися 50 студентів. З них 24 представники факультету захисту рослин, а решта із факультетів біотехнології, ветеринарної медицини, екології і сталого розвитку, агробіологічного, технології виробництва і переробки продукції тваринництва, інженерії агробіоситем, енергетики і автоматики.

Долучилися до акції також і співробітники університету. У черзі чекають ще декілька студентів. На запитання, що спонукало Вас стати донором, — спочатку жартома відповідають: матимемо вихідні. А потім цілком серйозно додають: врятувати життя інших.

     


Проте, щоби стати донором, одного бажання замало. Перед процедурою здачі крові всі проходять медичний огляд, здають аналіз крові. Враховується обов’язково маса тіла. Якщо показники відповідають нормам, лише тоді можна здавати кров. Шкода, що деякі із зареєстрованих сьогодні не змогли стати донорами. Про це повідомив лікар-терапевт Київського міського центру крові Петро Петренко. Перед кожною кровоздачею видається картка донора резерву, в якій зазначається кількість донацій. За словами Петра Петровича, більшість із зареєстрованих сьогодні здають кров вперше. Проте є і ті, хто долучається до акції вдруге і втретє.

      

 

«Дні донора» Київський міський центр крові проводить у багатьох вишах міста. І наш університет є одним із найактивніших. Тож співробітники центру висловили вдячність ректору Станіславу Ніколаєнку і всьому колективу НУБіП України.


Прес-служба НУБіП України

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook