Зустріч студентів-міжнародників з членами Европейської асоціації студентів-правників «ELSA»

20 квітня 2022, 17:34

          

19 квітня студенти, зокрема студенти-міжнародники зустрілися з членами Европейської асоціації студентів-правників (юристів) «ELSA». Приєдналось 54 учасники. Під час онлайн-конференції студенти НУБІП України познайомилися із діяльністю асоціації, її учасниками та Українським осередком «ELSA». Зі свого боку, українська студентська молодь поділилася історіями свого досвіду: початок війни в 2014 році, життя під час повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року, евакуацію…
Організаторами зустрічі були: Софі Бродт, директорка з прав людини в Ганновері, Тесса Краутбергер, віце-президентка з прав людини у Ганновері та кафедра міжнародних відносин і суспільних наук Національного університету біоресурсів і природокористування України. Софі та Тесса модерували зустріч. Модераторки зауважили: «Хоча війна не торкається нас безпосередньо, ми стикаємося з нею щодня. Це починається з ранку, коли ми читаємо новини. Вона є постійним супутником нашого повсякденного життя. Сьогодні до нас приєдналися, Василь Стрілець, професор, завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП УкраїниЮлія Сєкунова, доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП України та Аділь Абдурамановпрезидент «Ельза» (Україна, Київський національний університет імені Тараса Шевченка), а також студенти познайомились із Анною Хорн, національною директоркою з семінарів та конференцій «Eльза» в Німеччині».

Анна Хорн у своїй доповіді наголосила, чим займається організація «Eльза»: «Ельза» – це асоціація студентів-юристів. У центрі уваги права людини та її мета – сприяти освіті у галузі прав людини і сприяти взаєморозумінню та соціальній відповідальності у нашому суспільстві».
Професор Василій Стрілець та доцент Юлія Сєкунова відмітили про важливість таких зустрічей і обмін думками між студентською молоддю. Також подякували за можливість донести правду німецьким студентам про російську агресію на території України. Цінність цієї зустрічі в тому, що її ініціювали німецькі студенти, яким важливо знати реальні факти про російсько-українську війну.
Студенти-міжнародники НУБіП УкраїниКатерина СолодкаАртур БруслікЄлизавета ВіценкоБогдана Гладченко поділились своїм досвідом, подіями та переживаннями з 24 лютого 2022 року. Озвучені факти студентами розчулили до сліз німецьких колег, зокрема розстріл мирної сім’ї, яка вибігла із свого будинку рятуючись від гранати, і нажаль, таких випадків дуже багато!

     

Аділь Абдураманов, президент «Ельза» (Україна) розповів про наслідки війни для України загалом, і зауважив, як війна вплинула на організацію. Вони в серпні 2021 року відкрили філіал в Маріуполі, а зараз місто зруйноване. Росію було виключено з «Ельза», одноголосно. Сьогодні студенти-учасники «Ельза» займаються волонтерством. Вони постійно виставляють інформацію на сайті, як іноземці можуть допомогти Україні, різні покликання і т.п. І зараз студенти працюють разом з правовим журналом який займається за документуванням всіх злочинів, які вчиняють росіяни.

          

Наприкінці Тесса і Софі висловили нам подяку за участь в цьому заході і наголосили: «Дякуємо, що поділилися з нами своїм досвідом, це багато значить для нас! Ми нікому не бажаємо таких переживань та важкої долі. Ми бажаємо вам всього найкращого і сподіваємося, що війна незабаром закінчиться, а винні будуть притягнуті до відповідальності. Незважаючи на те, що нас це не стосується, зростає страх, що ця війна вибухне і в нашій країні, якщо Росія нападе на країну-члена НАТО».
Ми в свою чергу подякували за можливість розповісти нашу правду про нав’язану нам війну, подякували німецькому народу за допомогу українським громадянам в Німеччині, також всім організаторам, хто сприяв цій зустрічі.
Зустріч пройшла в теплій і дружній атмосфері. Українським та німецьким студентам настільки сподобалось обговорення, що вони з нетерпінням чекають на наступні зустрічі!

Все буде Україна!

 

 

Юлія Сєкунова,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook