На засіданні наукової ради НДІ здоров’я тварин розглянуто низку актуальних питань, зокрема оновлені вимоги до статей

20 квітня 2022 року
     Засідання наукової ради НДІ здоров’я тварин в умовах воєнного стану в Україні відбулося 14 квітня 2022 р. У засіданні прийняли участь 15 членів наукової ради, головував на засіданні доцент Сергій Голопура.

     Відповідно до порядку денного було розглянуто низку актуальних питань, зокрема доповідь головних редакторів журналів «Український часопис ветеринарних наук» – професорки Вікторії Грищенко та «Сучасне птахівництво» – професорки Лариси Шевченко про роботу редколегій та оновлені вимоги до статей і плани на 2022 рік.

    Професор Вікторія Грищенко повідомила, що журнал «Український часопис ветеринарних наук» є фаховим виданням, головною метою якого є сприяння розвитку наукових досліджень у сфері ветеринарної медицини, якості та безпечності продукції тваринництва. Основним його призначенням є публікація статей проблемно-постановчого, узагальнюючого та методичного характеру. Всього за 2021 рік вийшло 4 випуски, в яких було опубліковано 33 експериментальні та оглядові статті за результатами наукових досліджень авторів-науковців з різних навчальних та наукових закладів України. Також проф. Вікторія Грищенко наголосила на оновлених вимогах до статей та планах на 2022 р.: підвищення рейтингу журналу, нарощування кількості публікацій від зарубіжних колег, збільшення індексу цитування тощо.

     Як зазначила професор Лариса Шевченко, журнал «Сучасне птахівництво» в якому висвітлюються результати наукових досліджень, що мають теоретичне і практичне значення, актуальні для сільського господарства і ветеринарії. До складу редакційної колегії журналу долучено 30 науковців з різних навчально-наукових закладів України, Польщі та Болгарії, які редагують статті українською та англійською мовами.

    Доповіді головних редакторів викликали жваве обговорення членів наукової ради. З питаннями та пропозиціями щодо підвищення рейтингів журналів виступив професор Володимир Костюк, Дмитро Засєкін і Сергій Голопура.

 

     Значну зацікавленість у присутніх викликала доповідь професорки Лілії Калачнюк про перспективи участі у проектах Рамкової Програми «Горизонт-Європа». Лілія Калачнюк надала пояснення щодо підготовки заявок на проєкти та пошук партнерів, а також інформацію за для кращого розуміння особливостей нової Рамкової Програми ЄС.

     Доповідь професорки Марини Галат стосувалася нових перспектив участі у міжнародних наукових проєктах.

     Голова наукової ради НДІ здоров’я тварин Сергій Голопура побажав усім міцного здоров’я, успіхів і мирного неба над головою.

Ганна Козловська,
секретар наукової ради
НДІ здоров’я тварин

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook