Відкрита лекція на тему «Сучасні вимоги законодавства щодо безпечності харчових продуктів» на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК

5 квітня 2022 року

     Не зважаючи на воєнний стан в Україні забезпечення навчального процесу та отримання нових знань, поряд із участю в захисті країни та волонтерством, є невід’ємною частиною діяльності науково-педагогічних працівників та студентства факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Крім того, проведення лекцій, практичних занять та постійні он-лайн зустрічі створює враження що світ не зовсім перевернувся та існують зв’язки з мирним, звичайним життям. 

  4 квітня згідно з планом проведення відкритих лекцій, в межах вивчення дисципліни «Управління якістю і безпечністю харчових продуктів» яка викладається на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК для студентів ОС «Магістр», 2 року навчання доцентом кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції, к.т.н. Юлією Сливою було проведено он-лайн лекцію на тему «Сучасні вимоги законодавства щодо безпечності харчових продуктів».

    Було надано план лекції, представлений логічний зв’язок з попереднім матеріалом дисципліни. Згідно теми лекції, студенти були ознайомлені з міжнародними підходами, європейським та національним законодавством щодо управління якістю та безпечністю харчових продуктів. 

     На лекції були присутні представники професорсько-викладацького складу факультету. Серед них декан факультету професор Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна, заступник декана доцент Слободянюк Наталія Михайлівна, завідувачка кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції доцент Прядко Ольга Анатоліївна, викладачі кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції: доцент Самойліченко Ольга Володимирівна, доцент Адамчук Леонора Олександрівна, асистент Розбицька Тетяна Вікторівна, викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК: завідувач (в.о.) доцент Василів Володимир Павлович, професор Паламарчук Ігор Павлович, доценти Жеплінська Марія Михайлівна.

     Студенти  демонстрували високу зацікавленість в тематиці лекції, приймали участь в дискусіях та обговоренні поставлених питань, приймали участь в активностях. Особливо цікавило студентів питання розуміння концепції «Від лану – до столу», а також практична реалізація дотримання її в законодавстві Європейського Союзу та України.

     Присутні на лекції колеги відзначили логічний зв'язок теми та лекційного матеріалу з навчальною програмою та іншими дисциплінами, відзначили належно скомпоновану структуру лекції, використання різноманітних педагогічних прийомів утримання студентської уваги та спілкування з ними. Лектор використовував засоби мультимедійної трансляції презентації з теми лекції.

     Загалом, слід відмітити, що лекція була прочитана на високому педагогічному рівні і одержала схвальні відгуки та позитивні побажання щодо покращення викладацької майстерності викладача від присутніх на лекції колег. Про це свідчать результати анкетування якості проведення лекційного заняття.

Прядко Ольга Анатоліївна
завідувачка кафедри стандартизації
та сертифікації сільськогосподарської продукції

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook