Функціонування гуртожитків в умовах воєнного стану: досвід кампусу НУБіП

23 березня 2022 року
     Вже майже місяць минув з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. На жаль в умовах воєнного стану для студентів, які родом із областей, де зараз проходить активна фаза війни – це єдиний порятунок та прихисток. Мешканці кампусу завжди вважали гуртожиток своєю другою домівкою, а в умовах сучасних реалій – єдиною.

     В студентському містечку забезпечена робота усіх господарських служб, водо-газо-електропостачання, прибирання місць загального користування, вивіз сміття. Щодня ректор спілкується з керівниками підрозділів, проводяться робочі наради, приймаються важливі управлінські рішення. В свою чергу завідувачі гуртожитків постійно відповідають за організаційні моменти, контролюють перебування студентів, аспірантів та співробітників разом із своїми сім’ями, які залишились проживати, дбають про їх психологічний та фізичний стан, не дають опустити руки.
     В перші дні війни було доволі складно, оскільки студенти панікували, не могли зібратися з думками, визначитися як їм діяти. Зараз все стабілізувалося і за цей нелегкий період часу наші мешканці ще більше здружилися, згуртувалися та підтримують один одного. Кожен за щось відповідає, їх не багато, але вони разом готують, слідкують за порядком, оберігають гуртожиток, тощо. Студенти стали зібраними, відважними, деякі допомагають волонтерам. В університеті розпочалося навчання, студенти можуть відволіктися від постійного читання новин, перенаправити час на нові знання, а найголовніше, що життя справді продовжується.
     Наприклад, з появою гарної погоди та трішки тишини у місті, мешканці вийшли на вулицю подихати свіжим повітрям та прибрати територію студентського містечка. Студенти розповідають, що спільна фізична праця не відібрала у них сил, а, навпаки, додала ще більшої впевненості, відповідальності та цілеспрямованості. Цим невеличким прикладом вони показали іншим, що життя продовжується, разом ми сила, що Україна точно переможе, а студенти будуть активно допомагати у її розбудові.

 

     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко навіть у такий складний час постійно турбується про добробут студентів, завдяки його зусиллям ми отримуємо підтримку від зовнішніх партнерів та добродіїв. Також до підтримки долучається первинна профспілкова організація студентів на чолі з головою Олегом Мельником, який всіляко підтримує студентство. Мешканці щиро вдячні за надану допомогу, розуміють, що про них дбає керівництво університету, відповідно такі дії піднімають бойових дух, додають сил та віри в перемогу. Адже, надаючи допомогу, ви надаєте не просто матеріальні цінності, а даруєте радість та надію на краще життя, промінь світла серед сірого неба. Незважаючи на жорстокість та цинізм російської агресії, студенти не втрачають оптимізму.

     Життєдіяльність гуртожитків не припиняється і не припиниться, ми готові працювати та захищати життя наших студентів, які опинились у такій жахливій ситуації, коли немає куди тікати та куди повертатись… Щиро сподіваємось, що зовсім скоро ми здобудемо довгоочікувану перемогу і студентське містечко НУБіП України знову загомонить щасливими та усміхненими мешканцям!

     Все буде Україна!

Сергій СТЕЦЮК,
директор студентського містечка

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook