Ректорат: університет готовий до початку очного навчання

21 лютого 2022, 10:12
    21 лютого під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Незважаючи на складну зовнішньо політичну ситуацію і пандемію, університет продовжує навчальний процес. Ректорат, оперативний штаб розробили плани на випадок різних ситуацій, направлених на забезпечення стабільної життєдіяльності університету, збереження життя і здоров’я студентів та співробітників. Скрізь повинно бути організаційне начало, підкреслив очільник університету.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша спинився на процесі продовження акредитацій, формування в університеті підрозділів територіальної оборони, стані вакцинації і захворювання на COVID-19. Про ситуацію в кампусі (де зараз готуються до приїзду студентів на очне навчання), пов’язану з цим останнім, говорили також директор студмістечка Сергій Стецюк і директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський.

 

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк закцентував увагу на роботі з реалізації дорожньої карти просування університетських наукових журналів для включення у наукометричну базу Scopus, підготовці інструктивних матеріалів з публікацій у провідних наукових виданнях та відповідного вебінару. Відзначено, що керівники наукових проєктів розпочинають виконання своїх досліджень, а тому актуалізується робота підрозділів університету щодо узагальнення та аналізу розрахунків потреб у придбанні матеріалів, приладдя, послуг, повірки вимірювальних приладів, оформлення документації на здійснення закупівель. Він також спинився на готовності НДГ університету до посівної.

 

     Про поточну роботу своїх підрозділів говорили учений секретар Оксана Барановська, відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський, голова профспілки Ростислав Тарасенко, начальник відділу кадрів Микола Михайліченко, начальник служби охорони Василь Моісеєв, начальник юридичного відділу Андрій Бова, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук спинився на міжнародних зв’язках, зокрема на спільній з Пенсільванським університетом (США) ідеї відзначити у квітні ц.р. 30-річчя співпраці наших вишів, нюансах створення нашого інституту з ветеринарної медицини в Китаї (розробка пакетів документів з чого продовжується). Підписано ще один міжнародний договір по Erasmus – з Університетом Валенсії. Він також поінформував про стан готовності до відзначення 125-річчя НУБіП, стипендіальне забезпечення тощо.

     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів про хід навчального процесу, що відбувається в штатному режимі. Підрозділи служби проректора з науково-педагогічної роботи контролюють перебіг семестру і готові до початку очного навчання.

 

     По ходу розмови Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень керівникам підрозділів і служб. Так, Ярославу Рудику – підготувати план заходів і доручень за підсумками співбесід ректорату з деканами і директорами; Вадиму Кондратюку – тримати на контролі подання кандидатури до складу сектору вищої освіти науково-методичної ради МОН, готовність університетських НДГ до початку посівної; Вадиму Ткачуку – підготувати пропозиції щодо розподілу додаткових коштів, які будуть виділені МОН з державного бюджету відповідно до формули розподілу видатків на вищу освіту між ЗВО; Оксані Барановській – забезпечити проведення засідання вченої ради університету, а Сергію Стецюку, Геннадію Ржевському і головному інженеру Олегу Самсонюку – підготовку гуртожитків до заїзду студентів на період очного навчання тощо.

 

     Розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook