Гуртуймося навколо України: університет вшанував Героїв Небесної Сотні

21 лютого 2022, 21:39
м. Київ

   18 лютого 2022 року в університеті вшановували подвиг учасників Революції Гідності та згадували Героїв Небесної Сотні під час однойменного онлайн-реквієму. На виконання Указу президента України "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні" в університеті проведено онлайнреквієм.


   Геннадій Ржевський, директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку відкрив захід віршованими рядками на честь Героїв.

«Герої такі не вмирають,
Вони будуть вічно живі.
Героїв завжди пам’ятають
На небі й на рідній землі».

     В заході брали участь науково-педагогічні працівники і студенти факультетів і інститутів університету, а також всі викладачі і студенти відокремлених підрозділів НУБіП України. 

Факултет харчових технологій і якості продукції АПК.

  

ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України» 

 

 ааа 

    

     «Завжди бракує слів аби описати події, емоції Революції Гідності, але жодного разу не забракло слів шани та поваги до постатей Героїв Небесної Сотні», – продовжував Сергій Кваша, доктор економічних наук, професор, академік НААН, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України.

    Сергій Миколайович підкреслив, що події 2014 року стали переломними на шляху пробудження національної свідомості та усвідомлення українцями національної єдності. «Лютий цьогоріч справді лютий – і за суттю, і за змістом. Маємо бути стійкими, мужніми духом та вірними слову, відданими своїй Батьківщині!», – наголосив Сергій Кваша.

    Володимир Гонський, заслужений діяч мистецтв України, ведучий найбільших патріотичних протестних акцій, Євромайдану, ділився спогадами про події у центрі столиці, які торкнулися кожного українця. Зокрема, Володимир Васильович розповідав про Героїв, з якими мав честь стояти на одній сцені, співати патріотичних пісень, декламувати вірші. «Зі сцени Майдану пролунало більше двадцяти двох тисяч виступів, пам'ять про які й досі хвилює серце», – пригадував Володимир Гонський.

   Володимир Голоднюк, батько Героя України Устима Голоднюка, поділився теплими спогадами про сина, згадав про загострене почуття справедливості юнака. Коментуючи події на Майдані, Володимир Голоднюк звернувся до молоді з проханням: «Гуртуймося навколо України!».


 

    Активна учасниця подій Революції Гідності, а нині директорка музею історії НУБіП України Марія Поливач розповіла учасникам та гостям заходу про Малий Державний Герб України, оскільки 19 лютого 30-та річниця його затвердження.

   Марія Анатоліївна нагадала, що Малий Державний Герб – один із трьох офіційних символів нашої держави і сьогодні як ніколи важливо оберігати власну національну ідентичність, пам’ятаючи історію та цінуючи культуру.

     Ніколи не залишалася і не залишиться осторонь подій нашої держави й українська діаспора в Угорщині, представники якої взяли участь у реквіємі. Олена Кириленко та Ярослава Лопіт представниці Української асоціації «Єдність» (Будапешт) згадували Революцію Гідності, Майдан, Героїв Небесної Сотні. «Від першого дня подій на Майдані і до сьогодні українська діаспора в Угорщині з вами: ментально, духовно, матеріально. Ми всіляко допомагаємо як волонтери, спростовуємо фейки і найголовніше – розповідаємо правду про події в Україні та про героїзм українців», – запевнила Олена Кириленко.

Учасники Онлайнреквієму вшанували пам`ять загиблих Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.


     
Революція гідності – відлік новітньої історії України!

Ми схиляємо голови перед Героями Небесної Сотні,

віддаючи глибоку шану всім, хто поклав своє життя за свободу Батьківщини.
Слава Україні!


Сергій Михнюк
начальник відділу виховної роботи
та студентських справ ННЦ ВР і СР

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook