Факультет тваринництва та водних біоресурсів продовжує співпрацю із міжнародними партнерами

10 лютого 2022 року
     Одним із шляхів розвитку факультету тваринництва та водних біоресурсів є співпраця та обмін досвідом із закордонними колегами. Факультет тісно співпрацює із багатьма університетами та сільськогосподарськими підприємствами Європи, Сполучених Штатів Америки та Азії. Ось і цього разу представники факультету відвідали Університет сільського та лісового господарства ім. Менделя, Чеський університет наук про життя та незмінного партнера факультету – компанію Бруннталлер.

     Делегація у складі декана факультету Руслана Кононенка, завідувача кафедрою годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного Михайла Сичова та асистента цієї ж кафедри Романа Вознюка ознайомилась із структурою університетів, освітніми програмами, навчальним процесом, методикою проведення профорієнтаційної роботи тощо. Наші колеги відвідали ряд навчальних аудиторій та лабораторій, ознайомилися з науковою роботою.

     Під час візиту в Університет сільського та лісового господарства ім. Менделя була проведена зустріч з адміністрацією факультету сільського господарства: декан факультету ‒ Ян Мареш, заступник декана по зовнішнім зв’язкам та інтернаціоналізації ‒ Даніель Фалта та заступник декана Мартін Файман, де були обговорені усі вищезазначені питання та окреслені напрямки майбутньої наукової співпраці. Також була обговорена можливість підписання договору про співпрацю між двома факультетами та можливість організації спільних програм по стажуванню викладачів.

     В Чеському університеті наук про життя делегацію нашого Університету теж зустрічали на високому рівні. Зустріч розпочала проректор з розвитку університету Єва Волкова. Також на зустріч були залучені представники факультету сільського господарства, харчових та природних ресурсів доценти Ярослав Чітек і  Лукаш Зіта та керівник центру агітації та інформаційних систем, доцент Властіміл Мікшік. Сторони провели консультації та обговорення питань з організації навчального процесу, структури освітніх програм та ролі гарантів при їх формуванні, проходження виробничих практик, написання дипломних робіт тощо.

     Поряд із цим обидва університети ознайомили нашу делегацію з навчально-науковими лабораторіями та навчально-науково-практичними кластерами.

     Важливим результатом поїздки є домовленість про наукові співпраці між факультетами та обмін досвідом при стажуваннях. Поряд з цим делегація факультету тваринництва та водних біоресурсів провела зустріч з керівництвом компанії Бруннталлер, яка спеціалізується на технічному обладнанні («ферма під ключ») для тваринництва.

    Сторони обговорили подальшу співпрацю у питаннях стажування викладачів та практичного навчання студентів факультету на інноваційних виробничих об’єктах Чеської Республіки.
     Досягнуто домовленості про продовження співпраці в напрямку проходження практики студентами та молодими викладачами в Чехії. Сторони готуються до пролонгації договорів про співпрацю.
     Українська сторона гостинно запросила своїх чеських партнерів відвідати наш Університет та продовжити обговорення перспективних напрямів дослідження вже в Києві.
     Чекаємо наших гостей вже на весні цього року.

Сергій Грищенко,
заступник декана факультету

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook