Кращі агропрактики в аквакультурі - семінар для аспірантів факультету тваринництва та водних біоресурсів

8 лютого 2022 року

8 лютого 2022 року відбувся семінар «Кращі агропрактики в аквакультурі», учасниками якого стали фермери, науковці, представники районних адміністрацій та аспіранти спеціальності 207 "Водні біоресурси та аквакультура". Даний захід проходить за підтримки USAID (від англ. U.S. Agency for International Development – агентство США з міжнародного розвитку).

Семінар відкрила Ірини Барзо. Перший спікер - Юрій Яременко - рибовод із Київщини, керуючий партнер групи компаній «Бестер». Сфера діяльності - вирощування осетрових видів риб та виробництво чорної ікри. У своїй доповіді Юрій Яременко поділився з учасниками міркуваннями щодо потенціалу аквакультури в Україні, розглянув питання виробництва та сертифікації, а також експорту чорної, червоної ікри та ікри равликів, що набирає популярності в Україні.

Особливу увагу було приділено співпраці господарства «Бестер» з аспірантами факультету тваринництва та водних біоресурсів. Господарство залюбки надає базу для досліджень, а аспіранти та молоді науковці своїми розробками вносять покращення в технологію виробництва продукції аквакультури. Загалом було згадано про напрацювання аспірантки кафедри аквакультури Надії Поліщук, яка займається впливом гумінових кислот на запобігання накопичення рибою важких металів в організмі. Він зауважив, що для відкритих господарств садкового типу, це має першочергове значення.
Другий спікер - Володимир Гурман - голова наглядової ради ПрАТ "Компанія "Бастіон", поділився досвідом започаткування виробництва, розповів про проблеми та труднощі, які виникали в процесі діяльності, та як вирішували непрості задачі. Особливо цінною для аспірантів стала інформація про досвід вирощування кларієвого сома та тиляпії у воді, що використовується для охолодження обладнання по заморожуванню риби. Така вода нагрівається від обладнання та стає придатною для вирощування риби.


Богдан Коваленко
Аспірант факультету тваринництва
та водних біоресурсів

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook