Університет активізує співпрацю з Національною академією педагогічних наук України

5 вересня 2014 року
5 вересня в університеті побувала поважна делегація Національної академії педагогічних наук України на чолі з її президентом – академіком Василем Кремінем. Разом з ним університет зустрічав Андрія Гуржія, віце-президента НАПН, та Віктора Олійника, ректора Університету менеджменту освіти. 
 
 
Як зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко, мета таких зустрічей – це практична конструктивна робота. У щирій, невимушеній атмосфері гості розмовляли з керівництвом університету, директорами його навчально-наукових інститутів та начальниками служб і підрозділів. 
 
 
Василь Кремінь привітав Станіслава Ніколаєнка з обранням на посаду ректора НУБіП України. А колектив університету - з тим, що його новий керівник за своїми діловими і людськими якостями може не тільки успішно керувати цим славетним вишем, а й дати новий поштовх розвитку.
 
 
А далі очільник НАПН говорив про потенційні можливості співпраці академії з нашим університетом. На жаль, регулярною її на сьогодні не назвеш, але перспективи для цього є. 
 
 
Василь Григорович представив структуру НАПН, розповів про інститути і підрозділи, що входять до її складу. Для нас найбільш перспективним виглядає Інститут вищої освіти. Якщо врахувати наявність в університеті педагогічного факультету і кафедр відповідного спрямування, а також те, що тут працюють вісім докторів педагогічних наук (і ще троє навчається в докторантурі), - точки дотику є. І не одна.
 
 
Наприклад, Василь Кремінь говорив про одноденні семінари, які академія може організовувати для керівників вищих навчальних закладів. З цією пропозицією він днями звернувся до міністра освіти і науки. 
 
Зараз НАПН аналізує весь зміст середньої освіти – всі підручники, їх відповідність вимогам європейських практик, а також, здатність засвоєння учнями матеріалу, психологічне сприйняття тощо. За результатами буде підготовлено аналітичний огляд і відповідні рекомендації. Ця робота важлива і для нашого університету. Адже школярі, яких це стосується сьогодні, - завтра можуть стати нашими студентами.
 
 
Академія видає багато друкованих видань. Одне з них – «Енциклопедію освіти» Василь Кремінь і передав бібліотеці університету. А бюст Тараса Шевченка, який гості подарували колективу, займе своє місце у музеї університету.
 
 
А запорукою  подальшої співпраці стала пропозиція підписати рамкову угоду між НУБіП України і НАПН. 
 
Прес-служба НУБіП України
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook