Продовжується робота з впровадження в освітній процес інформаційної онлайн-системи точного землеробства Soft.Farm

1 лютого 2022, 0:55
   Отримання стабільно високих врожаїв, підвищення ефективності виробництва поряд з економією ресурсів були і дотепер залишаються ключовими напрямками розвитку аграрного сектору нашої країни. Аграрне виробництво в Україні динамічно рухається по шляху інформатизації, діджиталізації, роботизації та інших цифрових інновацій. Супутниковий моніторинг, GPS-навігація, БпЛА, роботизовані системи – ці поняття за останні два десятиліття вже стали звичними для українського аграрія. Ефективне використання сучасних систем і технологій потребує ґрунтовних фахових знань та високого рівня підготовки сучасного спеціаліста, а стрімкий розвиток смарт-систем агровиробництва потребує оперативного їх інтегрування в освітній процес. Окрім розуміння систем і технологій, не менш важливим є знання та правильне використання специфічного програмного забезпечення, без якого робота будь-якої з вищезазначених систем є неможливою.
   На механіко-технологічному факультеті успішно продовжується робота з впровадження в освітній процес провідної інформаційної онлайн-системи точного землеробства Soft.Farm, старт якій дав ректор Університету Станіслав Миколайович Ніколаєнко – відповідний договір про науково-технічне співробітництво між компанією «КВАРТ-СОФТ» та НУБіП України було підписано восени минулого року. 

   Важливим етапом співробітництва є створення на кафедрі сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка лабораторії SoftFarm. Кошти, виділені компанією «КВАРТ-СОФТ» спрямовані на проведення косметичного ремонту та модернізацію лабораторії, коштом Університету планується закупівля сучасного комп’ютерного обладнання. Створення лабораторії «SoftFarm»дасть змогу на високому рівні проводити підготовку сертифікованих фахівців з експлуатації та впровадження системи Soft.Farm на підприємствах АПК України, а також готувати спеціалістів в галузі механізації рослинництва, здатних використовувати всі сучасні агрономічні ІТ-інструменти, вести прозору аналітику діяльності аграрного виробництва для прийняття зважених управлінських рішень.

 

Завідувач кафедри сільськогосподарських машин 
та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Юрій Гуменюк
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook