На факультеті тваринництва та водних біоресурсів відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
На факультеті тваринництва та водних біоресурсів відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
25 січня 2022 року
21 січня 2022 року відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 05.11.2021 р. № 1179 та наказу ректора НУБіП України від 24.11.2021 р. №1293 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021/2022 навчальному році» на факультеті тваринництва та водних біоресурсів був проведений перший етап конкурсу студентських наукових робіт.
Метою проведення конкурсу є сприяння реалізації здібностей обдарованих студентів, стимулювання їх до творчого самовдосконалення, розкриття та використання наукового потенціалу.
На розсуд робочої групи студенти представили наукові роботи з різноплановими та неординарними дослідженнями за спеціальностями «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Водні біоресурси та аквакультура». Усі роботи були представлені на актуальні теми, мали наукове і практичне значення та викликали жваві дискусії і обговорення, як серед науково-педагогічних працівників, так і студентів.
За результатами проведеного відбору робоча група факультету для участі у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021/2022 навчальному році відібрала найкращі роботи студентів-гуртківців:
- гурток «Бджільництво» – Назарій Білько – студент 4 курсу спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» з роботою на тему «Вплив способу формування сім’ї-виховательки на якість бджолиних маток» (науковий керівник – доцент Микола Войналович);
- гурток «Онтогенез сільськогосподарських тварин» – Олександр Наталич – студент магістратури 1 року навчання спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» з роботою «Вплив способів підбору батьків за індексом подібності антигенів системи B груп крові на ваговий і лінійний ріст бугайців, м’ясну продуктивність та розвиток внутрішніх органів і жирової тканини» (науковий керівник – професор Анатолій Угнівенко);
- гурток «Птахівництво» – Наталія Ліснік – студентка 3 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» з роботою на тему «Порівняльне оцінювання м’ясної продуктивності каченят кросів “Супер М3” і “Стар 53”» (науковий керівник – доцент Вікторія Мельник);
- гурток «Іхтіологія» – Євгеній Любченко – студент магістратури 1 року навчання спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» з роботою «Перебіг метаморфозу сибірської міноги Lethenteron kessleri (Anikin)» (науковий керівник – доцент Наталія Марценюк);
- гурток «Декоративні гідробіоресурси» – Владислав Олійник – студент 2 курсу спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» з роботою на тему «Селекційні можливості роду Пецілія (Poecilia Bloch & Schneider, 1801)» (науковий керівник – старший викладач Максим Халтурин);
- гурток «Рибництво» – Олександр Нероденко – студент 4 курсу спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» з роботою на тему «Практичні аспекти використання гвоздичної олії у рибогосподарських дослідженнях» (науковий керівник – доцент Василь Коваленко).
Тож вітаємо переможців І етапу та побажаємо успіхів нашим студентам у наступному етапі Конкурсу!
Іван Чумаченко,
директор НДІ технологій
та якості продукції тваринництва