Урочисте зібрання з нагоди 23-ї річниці Дня Незалежності України

22 серпня 2014 року

      22 серпня відбулося урочисте зібрання з нагоди 23-ї річниці Дня Незалежності України. Від імені ректорату з великим державним святом колектив НУБіП України привітав очільник університету Станіслав Ніколаєнко.

         Звертаючись до присутніх, Станіслав Миколайович пригадав основні віхи 23-річної історії нашої незалежності. Основними з них стали 16 липня 1990 року (саме тоді вперше святкували День незалежності України) та 24 серпня 1991 року (коли Верховна Рада України проголосила незалежність другим актом).


     Згадав керівник університету й інші важливі для державотворення події. Серед них грудень 1991 року, який назавжди увійшов в історію нашої країни. Тоді майже 90% населення, в т.ч. і в Криму та на Донеччині і Луганщині, на Всеукраїнському референдумі підтримали незалежність України. І наша біда та вина, що не змогли організувати роботу в цих регіонах так, аби виправдати надії людей та зробити все, щоб цей відсоток ставав все вищим.

 

     Наступна віха — 1996 рік, коли була прийнята Конституція України. Станіслав Миколайович пригадав, як брав участь у історичному засіданні тієї складної конституційної ночі. А до того півроку працював у складі комісії з підготовки основного Закону України. Зокрема, розробляв 53 статтю, де прописано доступність освіти для кожного громадянина країни. Саме тому освіта в нашій державі за доступністю має досить пристойні показники в світі. І НУБіП України бере в цьому найактивнішу участь. Так, цього року державне замовлення університет виконав повністю, відстоявши свої позиції. Навіть більше по держзамовленню він має найвищий індекс серед вищих навчальних закладів України. Звісно, це велика довіра і велика відповідальність.


     Керівник університету ще раз нагадав присутнім, що Україна — велика держава з величезним потенціалом. І наше завдання цей потенціал розкрити та реалізувати. Для цього необхідно, щоб кожен працював з «відкритим забралом» як для себе. Звісно, сьогодні, в умовах бойових дій та фактично відкритої агресії з боку Росії, це нелегко. Ми всі живемо в нових реаліях. Наші гаранти повернулися до нас хто боком, а хто й спиною. І зараз Україні, яка відмовилася від третього за потужністю ядерного арсеналу в світі заради миру та стабільності, ніхто не допоможе. Вихід один — засукати рукави та працювати самим, на благо своєї держави. За нами великі традиції і великі предтечі. Пишаймося цим!..


     Від громадських організацій колектив університету привітав голова профспілкової організації співробітників НУБіП України Іван Гаврилюк. Іван Петрович висловив пропозицію започаткувати нову традицію: щороку збиратися напередодні Дня незалежності у вишиванках і відзначати це свято.


     Ще одним приємним моментом стало нагородження членів колективу університету. Так, за багаторічну сумлінну працю, плідну науково-педагогічну діяльність, підготовку висококваліфікованих фахівців для АПК, вагомий внесок у розвиток сфери освіти і науки нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» Міністерство освіти і науки України нагородило доцента Олександра Ямкова, «За освітні та наукові досягнення» — професора Наталію Рідей, «Відмінник освіти» — завідувача кафедри фармакології та токсикології Володимира Духницького. Подяки міністерства були вручені доцентам Наталії Ісаченко і Вадиму Ткачуку.


     За сумлінне виконання обов’язків у приймальній комісії НУБіП України та з нагоди 23-ї річниці Незалежності Почесною грамотою університету відзначено відповідального секретаря приймальної комісії доцента Семена Волошина, його заступника доцента Віктора Шевчука, доцентів Аліну Троян, Станіслава Гаркушу і Олександра Семеновського.


Подяку НУБіП України вручено асистенту Світлані Макаревич.
За сумлінне виконання обов’язків, значний особистий внесок у розвиток матеріально-технічної бази університету та з нагоди 23-ї річниці Незалежності Почесною грамотою НУБіП України нагороджено провідного фахівця відділу кадрів Ларису Грибан, заступника головного бухгалтера Ларису Ковальову, штукатура IV розряду ремонтно-будівельної бригади Василя Ворону, виконавця робіт ремонтно-будівельної бригади Михайла Павленка, начальника цеху з обслуговування та ремонту дахів Михайла Турка.


На завершення Станіслав Ніколаєнко ще раз привітав усіх зі святом, побажав здоров’я, миру, щастя і многая літа. Та додав, що представлятиме наш колектив на державних заходах з нагоди Дня незалежності 24 серпня. Так, Станіслав Миколайович братиме участь у покладанні квітів Президентом України Петром Порошенком до пам’ятника Тарасу Шевченку.


Прес-служба НУБіП України
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook