Ольга Пронь: факультет землевпорядкування НУБіП – твоя перспектива майбутнього!

4 січня 2022, 10:00
     Промайнуло два роки з часу публікації на офіційному сайті НУБіП України інтерв'ю з випускницею Роменської загальноосвітньої школи №7 Ольгою Пронь, у якому вона охоче ділилася з читачами своєю найзаповітнішою мрію – навчатися в омріяному Університеті на факультеті землевпорядкування (https://nubip.edu.ua/node/69507). І Ольга впевнено йшла до своєї мети, про що ми теж згадували (https://nubip.edu.ua/node/79390). Як змінилося її життя? Чи отримала вона те, про що мріяла? Вирішили ми поцікавитися вже у старости другої групи другого курсу, відмінниці навчання Ольги Пронь.

  • Чи не шкодуєш, що обрала спеціальність «Геодезія та землеустрій»?

     — Ні, не шкодую. У кожного в житті настає момент, коли потрібно зробити важливий вибір. Обрати справу життя – роботу, яка буде приносити не лише матеріальний дохід, а й задоволення. З власного досвіду знаю, що перший рік навчання в НУБіП України – це абсолютно новий етап в житті кожного студента. Спеціальність «Геодезія та землеустрій» я обрала першим і єдиним пріоритетом. І хочу сказати, що за півтора роки навчання жодного разу не пошкодувала про свій вибір. Адже, скільки приємних моментів позаду, а скільки ще попереду!

  • Що за час навчання тобі запам’яталося найбільше?

     — Перший курс залишив у пам’яті дуже багато приємних моментів і позитивних вражень. Перші знайомства з одногрупниками, Університетом, викладачами, які є дуже щирими і завжди готовими прийти на допомогу. Найбільше люблю наш Університет за постійну активність студентів. Вона тут з першого дня, адже під час кожного семестру відбуваються різні змагання, де можна проявити спортивні, творчі, розумові й організаторські здібності. Також, студенти долучаються й до участі в урочистих подіях на факультетському та університетському рівнях – і це теж дуже крутий і неоціненний досвід та спогади. Тобто можна відчути себе в ролі керівника або організатора.
Добре, що у нас проводилось очне навчання як на першому так і на другому курсах. А в грудні ми нарешті дізналися, що таке екзамен з прямим візуальним контактом, а не засобами Zoom чи Webex.

  • У чому ти бачиш переваги й перспективи навчання на факультеті землевпорядкування?

     — Мабуть, найяскравішим прикладом такої переваги для студентів факультету землевпорядкування є практична підготовка. Зокрема, після першого курсу – чотири навчальні практики. Проте, найбільше всі згадують саме практику з дисципліни «Топографія» у Дзвінковому Київської області.
     По-перше, це надзвичайно цікавий досвід роботи в польових умовах. Свіже повітря, ліс, друзі, моменти, коли нарешті закінчили роботу і всі розрахунки збігаються – атмосфера, яку неможливо забути і передати.
     По-друге, Рада роботодавців нашого факультету щороку організовує «Літню школу з геодезії та землеустрою», коли приїжджають фахівці й діляться досвідом, демонструють найновітніші технології, за допомогою яких можна легко проводити зйомки місцевості й не тільки. Тобто – це унікальна можливість спілкування й переймання досвіду і перспективи познайомитися з кращими роботодавцями сфери. Це також вагома перевага!
     Загалом на факультеті більшість аудиторних занять – це практичні й лабораторні заняття, що є також важливою. Адже саме тоді пари ніколи не бувають нудними й пролітають з неймовірною швидкістю. А щодо лекцій, то на них ви теж спати не зможете, бо не захочеться.

  • Що би ти порадила вступникам 2022 року?

     — Я щиро раджу кожному стати частинкою неймовірно цікавої та дотичної майже з усіма галузями професії землевпорядника та геодезиста. А тим, хто сумнівається – приїхати й переконатись, що ця професія завжди була, є і буде однією з найперспективніших та найважливіших, яку досконало опанувати можна саме на факультеті землевпорядкування НУБіП України.


Розмову провів Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook