Коли приходить час вибору… випускники шкіл обирають НУБіП України!

8 грудня 2021 року
(профорієнтаційні зустрічі кафедри культурології )
         Кожна людина замислюється над тим, як знайти і виконати своє призначення - найважливішу в житті місію. А якщо призначення ще й відповідає найзаповітнішій мрії - відчути відгук серця на поклик душі - , то, мабуть, можна говорити про щастя.
         Але роздуми роздумами, але приходить час, коли потрібно робити вибір, і цей час – завершення шкільного навчання.   Ось чому так важливо не тільки знайомити учнів з професіями та правилами їх вибору, а й виховувати функцію самопізнання як основу професійного самовизначення, вчити школярів аналізувати свої здібності, співставляти їх з вимогами конкретної професії, планувати власну траєкторію оволодіння професією.
         Кафедра культурології також постійно проводить профорієнтаційну роботу, адже залучати до навчання в НУБіП творчу молодь – означає примножувати і розвивати як його славу, так і славу його творчих колективів.
         Минулого тижня онлайн-зустріч відбулася з учнями Херсонського Таврійського ліцею, який зацікавив нас своєю різноплановістю, адже  в ньому під одним дахом працюють п`ять навчальних закладів: загальноосвітня, музична, театральна, образотворча та хореографічна школи.
Загальноосвітня школа має еколого-натуралістичне спрямування, тут є Музей природи, традиційними є тижні екології, природознавчі квести, місячники здорового способу життя. А от для творчих особистостей працюють Зразкові художні колективи системи Міністерства освіти і науки України театральні колективи "Дивосвіт" і « Соняшник», Зразкові художні колективи системи Міністерства освіти і науки України хореографічні колективи "Джерельце" і "Neo Dance", Зразковий художній колектив системи Міністерства освіти і науки України хоровий колектив "Cantabile", Літературна студія Ліра, Зразковий художній колектив системи Міністерства освіти і науки України телевізійна студія "Об'єктив" та багато інших. Звісно, це наші потенційні студенти!
         Ми розповіли ліцеїстам про унікальну можливість продовжити навчання у таких же галузях, здобуваючи вищу освіту в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, продемонстрували відеоролик від учасників студентського народного театру «Березіль», який представив усі факультети, відповіли на запитання, а слухачі пообіцяли, що навесні завітають на екскурсію в наш університет.
 
   
         Цього тижня доцент кафедри Ірина Войтюк і старший викладач Наталія Тітенко завітали в ЗОШ І-ІІІ ступенів № 170 Оболонського району м. Києва.
 
 
         «Приємною, цікавою і плідною виявилася бесіда зі школярами, - каже Ірина Віталіївна, - адже відеоролики про університет яскраво і динамічно  вустами самих студентів розкрили цікаві факти про факультети та спеціальності університету, студентське життя та відпочинок. А Наталія Миколаївна наголосила, що саме студентський період – це важлива пора для накопичення знань, підвищення ерудиції, вивчення іноземних мов, здобуття професійних навичок, і навчання у НУБіП - відмінний шанс побачити світ, приєднавшись до однієї з численних програм обміну, це пора нових знайомств, знаходження міцної дружби на довгі роки та приємних спогадів».
 
 
         Безліч запитань, обмін контактами, пам‘ятні фото  -  щиросердечне підтвердження тому, що старшокласники зацікавилися нашим університетом.
 
 
 

         Маємо надію: незабаром наші лави поповняться розумними, рішучими, сміливими, талановитими особистостями !   

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook