Ректорат: підготовка до зимової сесії, реалізації програми розвитку «Голосіївська ініціатива-2025» та плани поліпшення матеріальної бази в наступному році

23 листопада 2021 року
     23 листопада 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, яке було присвячене, як завжди, широкому колу питань діяльності університету.

 

     Про роботу приймальної комісії та результати вступної кампанії доповів відповідальний секретар Сергій Ковалевський. Він зазначив, що цього року студентами університету стали 5233 особи. На бакалаврські програми вступили 3771 чоловік. Що примітно, 80% вступників на базі повної загальної середньої освіти стали студентами НУБіП, обравши нас за 1-2 пріоритетом. Разом з тим маємо майже 10% відмов від тих, хто отримав бюджетні місця – всі вони ставили 4-5 пріоритет. 150 осіб вступили до університету, успішно закінчивши підготовчі курси, а ще 363 – взявши участь в університетській олімпіади для вступу. Що ж до магістратури, то цього року ЄВІ склали лише 47% випускників бакалаврату (минулого року 68%), відповідно маємо дещо скромніші показники набору. Зменшили контингент міжкафедральні навчальні лабораторії на базі Бережанського та Малинського фахового коледжу. Збільшилася кількість студентів ННІ неперервної освіти і туризму, які здобувають другу вищу освіту. Підсумовуючи, вкотре наголошувалося – на підготовчих курсах повинні мати повноцінну групу на кожну спеціальність.

 

 

     Про підготовку до зимової екзаменаційної сесії проінформував начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Він розпочав з аналізу відвідуваності – середній показник 84%, який коливається за днями тижня, курсами, дисциплінами тощо. Усі викладачі проводять дистанційні заняття з використанням засобів відеозв’язку та презентаційними наглядними матеріалами. Відповідно до затвердженого графіку навчального процесу зимова сесія розпочнеться 13 грудня. Ймовірно, що для студентів старших курсів вона проходитиме в дистанційному режимі, а для 1-2 курсу – очно. Наразі магістри другого року навчання презентують результати своїх досліджень на постерних конференціях та переходять до повноцінного захисту робіт. Також він сформулював нагальні завдання для деканатів та дирекцій, головне з яких терміново уточнити графіки іспитів та оприлюднити їх на офіційних сторінках факультетів та ННІ. Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша закцентував на необхідності аналізу відвідуваності студентами вибіркових та обов’язкових дисциплін. Голова Студентської організації Марина Когут закцентувала на розповсюджених інформації в соціальних мережах щодо необхідності мати негативний ПЦР-тест чи бути вакцинованим, аби відвідувати пари. До студентів такої вимоги немає, проте через це може виникнути проблема з доїздом до столиці.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша презентував звіт про реалізацію програми розвитку «Голосіївська ініціатива-2025» в 2021 році та план її виконання в 2022 році – вони будуть опубліковані на офіційному сайті для ознайомлення. Наведемо тільки одну цифру: в 2021 році на виконання програми колективом університету здійснено 909 заходів.

  

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко представив план ремонтно-будівельних робіт на 2022 рік. Ним передбачено низка заходів в гуртожитках: №2 – ремонт місць загального користування, №5 – туалетів, № 6 – кухонь, №9 – стояка, №10 – балконів та стояка, господарським способом по всьому кампусу за потреби – заміна покрівлі на даху та підлоги, вікон на енергозберігаючі, облаштування вхідних груп тощо. Плануються відповідні роботи і в навчальних корпусах: №4 – покрівлі, №12 – місць загального користування, вестибюлі та коридор в 2-му корпусі, а також продовження робіт на віварії та спортивному корпусі.

  

     Завідувач кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Андрій Білоус доповів про стан інвентаризації лісових насаджень базового закладу. Головним завданням для її завершення є необхідність встановлення балансової вартості об’єктів. Для цього була утворена робоча група, яка обере найліпший алгоритм та надасть відповідну допомогу.

  

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко озвучив кандидатури на посади завідувачів кафедрами та професорів, а також претендентів на присвоєння вчених звань професорів та доцентів. Ректорат рекомендував їх до обрання на вченій раді.

     Завершальним питанням було планування діяльності університету на грудень. Відповідно до напрямів роботи свої плани представили проректори Василь Шинкарук, Сергій Кваша, Вадим Ткачук, Вадим Кондратюк та Валерій Іщенко. Учений секретар Оксана Барановська зауважила, що 23 грудня відбудуться конференції трудових колективів факультетів та ННІ, які заслухають звіти керівників. 28 грудня пройдуть засідання ректорату та вченої ради. А 30 грудня – конференція трудового колективу університету, де звіт про діяльність в 2021 році представить ректор Станіслав Ніколаєнко.

  

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook