Готельно-ресторанна справа
| Галузь знань | J Транспорт та послуги |
| Спеціальність | J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг |
| Рівень освіти | Магістр |
| Форма | очна (денна) |
| Обсяг | 90 кредитів ЄКТС |
| Тривалість | 1 рік 4 місяці |
| ННІ/факультет |
Економічний факультет
|
| Кафедра |
Готельно-ресторанної справи та туризму
|
Про програму
ОП «Готельно-ресторанна справа» орієнтована на молодь нового покоління, яка прагне вирішувати проблеми, критично мислити, здатна ідентифікувати та розв’язувати складні задачі і проблеми, що передбачають проведення досліджень, організацію сервісної та інноваційної діяльності суб’єктів готельно-ресторанної справи з метою прийняття ефективних рішень в умовах невизначеності. Програма орієнтована на підготовку фахівців готельноресторанного господарства з урахування еко-трендів і функціонування осель сільського зеленого туризму. Здобувачі, які обирають цю освітню програму, отримують знання та навички, необхідні для ефективного керівництва підприємствами готельно-ресторанної справи.
Мета освітньої програми
Підготовка фахівців, здатних ідентифікувати та розв’язувати складні задачі і проблеми, що передбачають проведення досліджень, організацію сервісної та інноваційної діяльності суб’єктів готельно-ресторанної справи з метою прийняття ефективних рішень в умовах невизначеності
Предметна область освітньої програми
Галузь знань J «Транспорт та послуги»,
Спеціальність J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг»,
Освітня програма «Готельно- ресторанна справа».
Особливості освітньої програми
-
Широкі можливості кар'єрного зростання: готельно-ресторанна сфера є швидкорозвиваючою, що може відкрити двері для багатьох можливостей в кар'єрному плані, включаючи роботу у великих готелях, ресторанах або можливість створення власного бізнесу.
-
Розширення навичок в обслуговуванні клієнтів: готельно-ресторанна сфера допоможе розвинути навички в обслуговуванні клієнтів, включаючи комунікаційні та організаційні вміння, вміння працювати в умовах цифровізації.
-
Міжнародні можливості: готельно-ресторанна сфера функціонує в умовах глобалізації, тому є можливості для роботи в різних країнах, вивчення їх культур і традицій.
-
Креативність та інновації: готельно-ресторанна сфера вимагає креативності та інновацій, що може стати додатковим стимулом для розвитку власних ідей та проєктів.
Працевлаштування
Випускники можуть працювати в підрозділах органів державного та муніципального управління, у підприємствах готельно-ресторанного бізнесу. Обіймати посади менеджера (управителя), фахівця у галузі туризму, готельному та ресторанному господарстві, підприємствах з приготування та постачання готових страв, закладах санаторно-курортної справи.
Подальше навчання
Навчання за програмами третього освітньо-наукового рівня вищої освіти (доктор філософії), НРК України – 9 рівень, QF-EHEA – третій цикл; ЕQF- LLL - 8 рівень, підвищувати кваліфікацію та отримати додаткову післядипломну освіту
Додаткова інформація
Випускники здатні формувати і координувати організаційні, сервісні, управлінські, виробничі, технологічні, економічні, маркетингові процеси суб’єктів готельно-ресторанної справи на операційному та стратегічному рівнях. Розв’язувати складні задачі дослідницького та інноваційного характеру у готельно-ресторанній справі. Розробляти бізнес-плани та відкривати власну справу.
Відгуки стейкголдерів
-
03041, м. Київ, вул. Героїв Оборони, 11, навч. корпус № 10, кімн. 214.
Гарант про програму:
Основними пріоритетами здобуття вищої освіти за ОП «Готельно-ресторанна справа» є підготовка фахівців з поглибленим вивченням іноземної мови, проведення практичних занять на базі кафедральних лабораторій «Туризму і рекреації», «Технології продукції ресторанного господарства» та Туристично-екскурсійного центру. Формування професійних компетентностей відбувається шляхом проведення практичних занять на базі відомих підприємств індустрії гостинності, проведення лекцій, майстер-класів провідними практиками галузі, проходження виробничої (переддипломної) практики на базі вітчизняних та закордонних підприємств. Здобувачі беруть участь у різноманітних конкурсах, олімпіадах, конференціях, роботі наукових студентських гуртків.