Студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Людмила Герус ділиться враженями від закордонної практики

18 вересня 2021 року

 

 

Практичне навчання студентів - одна з форм проведення практичної підготовки, що є обов'язковим компонентом освітньо-професійної програми підготовки фахівців для здобуття кваліфікаційного рівня «Бакалавр». І наш факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК також відправляє студентів на фахову практику не тільки на підприємства України, а й до різних країн світу. 

     Мене звати Герус Людмила, і я студентка 2 курсу скороченого терміну навчання факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Нещодавно я приїхала з міста Цербст, де проходила практику на підприємстві Allfein. У Німеччині я вже не вперше, тому була дуже щаслива, дізнавшись про це, адже це дуже гарна можливість закріпити знання здобуті в університеті. Тому студенти моєї групи, і ще декілька студентів з інших груп вирішили скористатись нею.

    Аllfein Feinkost GmbH & Co. KG - це дочірне підприємство компанії Wiesenhof, що входить до складу PHW Grouр, яка являє собою одну з найбільших компаній в німецькій харчовій промисловості. Основні потужності займаються виробництвом і маркетингом високоякісних сортів м’яса птиці, таких як курка, індичка і качка під брендом WIESENHOF.

     Коли наша група приїхала до гуртожитку, в якому ми проживали, нас люб’язно зустріли. Згодом нас ознайомили з роботою, правилами нашого контракту та діями які ми повинні зробити далі ( тиждень відбути карантин, який оплачується і здати всі необхідні аналізи). Майже ніхто з тих, хто зі мною приїхали не знали німецьку мову, але це зовсім не стало перешкодою для нашої роботи. Багато працівників знають російську, польську, англійську мови. Мені особисто жодного разу ніхто не відмовив, коли я просила про допомогу.

     Кожного дня ми потрапляли у різні цехи і бачили технологічні процеси виробництва продукції, про які нам розказували на лекціях. Я вважаю що кожен студент має потрапити на таке підприємство, а особливо важливо це для студентів спеціальності «Харчові технології». За німецьку якість мабуть чув кожен, і це відноситься не тільки до продукціі, а також до обладнання на якому ми працювали. Працівники завжди тримають все устаткування в ідеальному стані. У кінці кожного робочого дня проводиться генеральне прибирання, тому зранку ми потрапляли в максимально чисті цехи.

     Вільний час ми проводили весело і цікаво. Цербст -  історичне і дуже красиве містечко, де є багато місць, які варто відвідати. Цю атмосферу міста важко описати словами. 

     Мали ми можливість подорожувати різними містами Німечини, такими як : Ле́йпциг (Leipzig ), Маґдебурґ (Magdeburg ), Дессау (Dessau) , Дрезден (Dresden) , звичайно столиця Німеччини Берлін (Berlin ) та багато інших. 

     Отже, практика за кордоном – це не тільки чудова можливість закріпити старі та отримати нові знання, а і мати море прекрасних емоцій, знайомство зі студентами з різних країн, працівниками заводу, вечірки на вихідних, шашлики, барбекю, басейн, шопінг, подорожі та багато іншого. тож не втрачайте круту можливысть поъхати, порывняти, выдпочити выд буденносты, побачити багато  нового, отримати нймовырны емоцыъ та спогади.

     

    Хочу окремо подякувати за неймовірну практику таким людям: нашому декану факультету Ларисі Баль-Прилипко, заступнику декана Наталії Слободянюк та доценту Олені Очколяс.  

Людмила Герус
студентка 2 курсу скороченого терміну

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook