Міжнародне стажування у Вроцлавському університеті природничих наук (м. Вроцлав, Польща)

6 липня 2021 року
     У період з 21 по 25 червня 2021 року відповідно до грантового проекту «Поліпшення навичок з лабораторної практики у фахівців агропродовольчого сектору Східної Європи» у складі української групи науковців, яка перебувала у Вроцлавському університеті природничих наук Польщі з метою наукового стажування в рамках проекту Erasmus+ розбудова спроможності "AgLab" були і представники факультету тваринництва та водних біоресурсів, доценти Людмила Зламанюк та Наталія Кос.

     В перший день стажування, керівник управління міжнародними зв’язками Вроцлавського університету природничих наук Krzysztof Kafarski, ознайомив з діяльністю університету, а також провів екскурсію по факультету ветеринарної медицини. А в другій половині дня була практична робота з ‟Виявлення генів стафілококу ентеротоксину методом ПЛР” під керівництвом Aleksandra Tabiś.

     Другий день стажування розпочався з кафедри розведення та поведінки птахів, де Joanna Rosenberger ознайомила з особливостями діяльності кафедри із розведення диких птахів, яким загрожує вимирання, обладнанням (інкубатори, прилади для аналізу якості яєць і життєздатності ембріонів), яке використовується для навчальної та наукової роботи, представила методи оцінки запліднення неінкубованих яєць та продемонструвала взяття і заморожування сперми птиці. У другій половині робочого дня відбувалася практична робота на тему ‟Сенсорний аналіз” під керівництвом Małgorzata Korzeniowska.

     Третій робочий день був присвячений практичній роботі по виявленню фальсифікацій у харчових продуктах за допомогою методу ПЛР під керівництвом Aleksandra Tabiś.

     Наступний робочий день був присвячений відвідуванню лабораторії Epi-Vet в клініці інфекційних хвороб (мікробіологічне, серологічне та мікологічне обстеження, що використовується для діагностики захворювань собак та котів, а також великої рогатої худоби і екзотичних тварин). У другій половині дня ознайомилися із основними критеріями роботи приватної акредитованої лабораторії Agro-Vet, яка займається обстеженням птиці, аналізами м’яса птиці, а також вимогами до акредитації.

     Заключний день стажування був присвячений відвідуванню разом з Katarzyna Kosek-Paszkowska офіційної ветеринарної лабораторії у Вроцлаві (офіційні обстеження, які використовуються при ветеринарній інспекції: мікробіологічні, серологічні, хімічні дослідження зразків, відібраних з ферм, продуктів харчування, тварин тощо; методологія досліджень, обладнання, обробка зразків, біобезпека, процедури).

    Після закінчення відбулося урочисте вручення сертифікатів учасникам стажування.

С. Грищенко,
заступник декана
факультету тваринництва та водних біоресурсів

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook