Про неформальну освіту при підготовці фахівців з геодезії та землеустрою в НУБіП

15 червня 2021 року
    Робочі програми навчальних дисциплін на факультеті землевпорядкування розробляються відповідно до потреб фаху і оновлюються постійно. До освітнього процесу залучено ряд провідних підприємств галузі, представники яких входять до Ради роботодавців.


    Проте, є ряд тем, що винесені на самостійне вивчення, але є не менш важливими та пізнавальними для здобувачів. Тож доцент кафедри земельного кадастру Наталія Мединська і старший викладач Олег Цвях у рамках вивчення дисципліни "Планування території населених пунктів" організували прикладний навчальний семінар, який був розділений на 2 теми:
    Частина 1. (Дистанційна)
Порушення містобудівних умов у населених пунктах
    Частина 2. (Очна)
"Розвиток архітектурних ансамблів в сучасній забудові міста Києва: кращі практики та містобудівні помилки".

    Четвертокурсники охоче взяли участь у неформальному заході і продемонстрували глибоке розуміння запропонованих тем. Анастасія Герин та Богдан Губкін дослідили ряд новобудов міста Києва, наприклад ЖК Академ-Квартал, розташований за адресою м. Київ, Святошинський район, Приладний провулок, 10. Вони виявили ряд порушень:
    Порушення 1. Земельна ділянка розташована в межах санітарно-захисної зони (Дані взято з публічної карти департаменту містобудування та архітектури міста Києва).
    Порушення 2: Земельна ділянка розташована в межах зони обмеження забудови за умови безпеки польотів з дозволом на будівництво до 50 метрів (Дані взято з публічної карти департаменту містобудування та архітектури міста Києва).
    Порушення 3. Вже зведена будівля розміщена на земельній ділянці з кадастровим номером 8000000000:75:041:0001 комунальної власності з цільовим призначенням 11.02 Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості для експлуатації та обслуговування адміністративно-виробничих та господарських будівель і споруд (Дані взято з Публічної кадастрової карти).

    На жаль, це не поодинокі випадки у місті Києві. Зі студентами була жвава дискусія, як запобігти таким випадкам і чому взагалі вони виникають.
    Друга частина передбачала огляд архітектурно-планувальної забудови великого міста. Студенти разом з викладачами побудували маршрут руху. Крім того, наставники надали вичерпну інформацію про кожен обраний об'єкт. А от курсувати обраним маршрутом студенти вирішили Паті-Басом. Поєднавши корисне з приємним.

Наталія Бавровська,
доцент кафедри земельного кадастру
Олег Цвях,
старший викладач кафедри земельного кадастру

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook