Що може зробити пересічна людина заради захисту довкілля?!

26 квітня 2021, 14:00
Zoom

Проблема збереження довкілля дуже важлива і на зустрічі ми розглянули питання, що може зробити пересічна людина заради захисту довкілля?!

На онлайн зустрічі студентів 2 групи 1 курсу факультету землевпорядкування із куратором групи Антоніною Анатоліївною Москаленко, що відбулася 26 квітня 2021року, в роковини Чорнобильської катастрофи, ми не тільки згадали про подвиг ліквідаторів, а й проаналізували, які звички може змінити пересічна людина заради захисту довкілля.

Захист довкілля

Перш за все – економія води – банальне «закривайте кран, поки чистите зуби» має глибокий зміст: якщо так робити, то витрачається 1 л води, в той час як при відкритому крані витікає 6 л/хв, а зуби ми маємо чистити щонайменше 2 хвилини… Скоротивши час перебування в душі, зменшивши тиск води та вчасно відремонтувавши крани, що протікають ми скоротимо споживання чистої води, що позитивно вплине не тільки на сімейний бюджет, а й на довкілля.

Наступне – збереження електроенергії – навіть при використанні енергозберігаючих ламп, які служать довше і споживають менше енергії, вимикати світло корисно, виходячи з кімнати більш як на 15 хвилин.

Ще один крок на зустріч довкіллю – ефективно використовувати папір – не роздруковувати файли, коли їх можна опрацювати в електронному вигляді, а якщо потрібно надрукувати, то використовувати дві сторони паперу. Водночас вже не потрібний папір (непотрібні зошити, газети, порвані книги, журнали) здати на переробку.

До таких дрібних кроків, які може виконати кожен з нас, належать: зменшити використання одноразових поліетиленових кульків, замінивши їх на паперові або на тканинні, відмовитись від спалювання органіки, використовувати менше пластику, сортувати сміття… і цей список можна ще продовжувати не на одну сторінку.

Наразі кожному слід усвідомити масштаби забруднення довкілля, щоб поступово зменшити до мінімуму обсяги неконтрольованого росту кількості відходів і забруднення планети в цілому, адже без цього людство приречене. Світ, сьогодні, як ніколи потребує допомоги небайдужих до екологічної ситуації людей… А допомогти довкіллю не так вже і складно, чи не так?

Денис Степаненко
студент 1 курсу 2 групи
факультету землевпорядкування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook